Έργα 6,2 εκατ. ευρώ σε Μεραμβέλλο και Σητεία

 

Έργα εγγείων βελτιώσεων 6,2 εκατ. Ευρώ ενέκρινε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για ΤΟΕΒ Παπαγιαννάδων, ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου και Δήμο Σητείας 
Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.


Την ικανοποίηση του για την άμεση έγκριση τριών σημαντικών έργων ύψους 6,2  εκατ. Ευρώ για την πραγματοποίηση έργων εγγείων βελτιώσεων στην περιοχή των Παπαγιαννάδων στην Σητεία, στο Μεραμβέλλο και στον Δήμο Σητείας εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, «με σταθερά βήματα, γνώση και αποφασιστικότητα προχωρά προς την ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού τομέα αγροτικής ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών». 
Οι εν λόγω αποφάσεις, ελήφθησαν μετά από συνεργασία του κ. Πλακιωτάκη, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των διοικήσεων των ΤΟΕΒ  Παπαγιαννάδων και Μεραμβέλλου και του Δήμου Σητείας , 
Το πρώτο έργο προϋπολογισμού 1,855 εκατ. Ευρώ αφορά σε έργα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης και ενέργειας του ΤΟΕΒ Παπαγιαννάδων Σητείας.  Το έργο αυτό περιλαμβάνει την υλοποίηση παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση νερού και ρεύματος, στην ευκολότερη διαχείριση και λειτουργία του συστήματος άδρευσης, στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και στην δημιουργία υποδομών για την συλλογή και καταγραφή δεδομένων.

 
Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού, 2,197 εκατ. Ευρώ αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού, τηλέλεγχου – τηλεχειρισμού και αυτόματων υδρομετρητών  για την αναβάθμιση των υποδομών άδρευσης του ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου, και τέλος. 


Το τρίτο έργο, προϋπολογισμού 2,182 εκατ. Ευρώ αφορά στην βελτίωση της υφιστάμενης υποδομής έγγειων βελτιώσεων με ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχείρισης – τηλεμέτρησης για την ανάπτυξη ενεργειακής απόδοσης στον Δήμο Σητείας.     


Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στο πλαίσιο προγράμματος για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών εγγείων βελτιώσεων και ενεργειακής απόδοσης, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, τον υφυπουργό Γιώργο Στύλιο και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ίδιου υπουργείου, Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........