Μόσιαλος: Αναγορεύτηκε σε επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Κρήτης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Μόσιαλος: Αναγορεύτηκε σε επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Κρήτης

Μέσα σε συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης σε του Ηλία Μόσιαλου σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (9/2) πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, η τιμητική εκδήλωση για την αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics & Imperial College London.



Λίγο πριν από την έναρξη της τελετής, ο κ. Μόσιαλος ερωτήθηκε για το αποτύπωμα που άφησε η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι «στην πρώτη φάση της πανδημίας με τα lockdown τα πράγματα πήγαν καλά, αργότερα όμως και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα δυσκόλεψαν. Δύο χρόνια μετά, μπορούμε πλέον να λέμε ότι κάτι γίνεται».



Στην τελετή παρευρέθηκαν ο επίσκοπος Κνωσού, Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα της περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Αλεξάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης, καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Φραγκίσκος Παρασύρης.



Εισηγητές στην εκδήλωση, εκτός από τον ίδιο τον τιμώμενο, ήταν επίσης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Κοντάκης, και ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του ιδρύματος. Γιώργος Κοχιαδάκης.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση ο κ. Κοντάκης χαρακτήρισε τη σημερινή σπουδαία ημέρα για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ τη συγκίνησή του δεν μπόρεσε να κρύψει μιλώντας για τον Ηλία Μόσιαλο ο καθηγητής της Ιατρικής Χρήστος Λιονής.



Στη συνέχεια ξεκίνησε το τυπικό μέρος της τελετής. Ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής προχώρησε στην ανάγνωση του ψηφίσματος αναγόρευσης και κατόπιν ο κ. Μόσιαλος έλαβε τη διάκριση.
Μόσιαλος στους διδάσκοντες της Ιατρικής Σχολής: «πολλοί από εσάς είστε πολύ καλύτεροι από εμένα»


Στη συνέχεια ο κ. Μόσιαλος ανέβηκε στο βήμα απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Συγκινημένος και ο ίδιος από την τιμή προς το πρόσωπό του της πανεπιστημιακής κοινότητας και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cretalive, είπε ότι «η τιμή αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά είναι μια διπλή τιμή».

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους παρόντες διδάσκοντες της Ιατρικής Σχολής σημείωσε ότι «πολλοί από εσάς είστε πολύ καλύτεροι από εμένα». Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, επισήμανε ότι «ήταν ένα θέμα πολύπλοκο, όχι μόνο επιστημονικό, αλλά και πολιτικό, καθώς έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις χάραξης πολιτικής υπό συνθήκες αβεβαιότητας».



Απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Κρήτης και με αφορμή μια διαφάνεια που παρουσίασε κατά την ομιλία του για τη διαφορά του προσδόκιμου ζωής στη Μεγάλη Βρετανία από περιοχή σε περιοχή, σημείωσε ότι θα ήθελε να ξέρει ποια είναι και η αντίστοιχη εικόνα στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........