Στην ημερίδα της ΚΕΔΕ για την συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην ημερίδα της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με θέμα: «Ενισχύοντας την συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων» παρέστη και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, παρουσία στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και γυναικών που βρίσκονται σε διαφορές θέσεις εξουσίας. 


Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε στην σημασία της εκδήλωσης τονίζοντας ότι «δίδει μια καίρια δυνατότητα, να αναλυθούν, να συζητηθούν, και να προχωρήσουν ζητήματα θεσμικών ανισοτήτων και υπαρκτών προκαταλήψεων στα κέντρα λήψης αποφάσεων», σημειώνοντας μεταξύ άλλων :

«Η ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση ουσιαστικής δημοκρατίας. 

 

Σε μιαν επιχείρηση, στην Δημόσια Διοίκηση, στα Πανεπιστήμια, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Βουλή, στην Κυβέρνηση, όταν εκπροσωπούνται ισοτίμως και τα δύο φύλα, γίνεται ευκολότερη η σύνθεση των απόψεων, λαμβάνονται ορθότερες και δικαιότερες αποφάσεις.

Στον Δήμο Ηρακλείου επιδιώξαμε, από το ξεκίνημα της θητείας μας, να μοιραστούν ισοτίμως, σε άνδρες και γυναίκες, οι θέσεις ευθύνης στις αντιδημαρχίες, όπως και οι θέσεις προϊσταμένων των υπηρεσιών μας».

Το παρόν στην ημερίδα από τον Δημοτική Αρχή Ηρακλείου έδωσαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Στέλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη, Μαρία Καναβάκη, Ρένα Παπαδάκη, Δέσποινα Συγγελάκη και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........