Έκοψε την πίτα της η ΕΔΕΑΚ Σητείας

 Το βράδυ της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκληση του Προέδρου των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης, προσήλθε σε αίθουσα κεντρικού Ξενοδοχείου της Σητείας και ευλόγησε την Βασιλόπιτα. 


Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΑΚ κ. Γιάννη Δασκαλάκη για την ευγενική πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους που προσήλθαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση και στους παρόντες διασώστες η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη από τον Κύριο, με υγεία, ειρήνη, φιλότιμο και πολλή αγάπη προς τον συνάνθρωπο.  


Επίσης, ο Σεβ. συνεχάρη τον δραστήριο Πρόεδρο και όλους τους Εθελοντές Διασώστες για τις πλούσιες δραστηριότητες τους, για την ετοιμότητα, την επαγγελματική εκπαίδευση και τον εθελοντισμό τους. «Η αγάπη σας γιαυτό που κάνετε, το φιλότιμο και η αυταπάρνησή σας, τόνισε ο Σεβ., μας κάνει όλους υπερήφανους, γιατί είστε πάντα παρόντες οποιαδήποτε ώρα και ημέρα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.


Η άριστη και υποδειγματική σας συνεργασία με τους επίσημους Φορείς, την Πολιτική Προστασία του Δήμου, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, είναι αξιοζήλευτη. Δεν τους αντικαθιστάτε αλλά τους επικουρείτε στο δύσκολο έργο τους. Διαθέτετε τον πολύτιμο χρόνο σας χωρίς κανένα υλικό αντάλλαγμα για να προσφέρετε στους συνανθρώπους μας, όποτε χρειαστεί. 



Σας ευχαριστώ και για τη συμβολή σας κατά τις μεγάλες πανηγύρεις των Μονών και των Ενοριών, που είστε παρόντες και με αγάπη διευκολύνετε την προσέλευση των προσκυνητών και ρυθμίζετε την κυκλοφορία. Να γνωρίζετε ότι η Μητρόπολή μας είναι δίπλα σας, συμπαραστάτης του πολύτιμου έργου σας. Ο Θεός να είναι πάντοτε μαζί σας».


Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Δασκαλάκης εξέφρασε πολλές ευχές σε όλους και ευχαριστίες για την παρουσία του Σεβ. κ. Κυρίλλου και όλων όσοι πάντοτε βρίσκονται στο πλευρό των Εθελοντών Διασωστών, αλλά και για την αγαστή συνεργασία με όλους τους Φορείς του τόπου, για την αντιμετώπιση των περιστατικών εκτάκτων αναγκών.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Σητείας Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Αϊλαμάκης και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Εμμανουήλ Βουτυράκης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο και τα Μέλη της ΕΔΕΑΚ για το έργο τους, το οποίο αποδεικνύεται πολύτιμο για τη Σητεία και τους πολίτες της, και αυτό το ζήσαμε όλοι ιδιαίτερα κατά την καταστροφική πλημμύρα του Οκτωβρίου.


Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Εφημέριος Ενορίας Αγίας Αικατερίνης πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης. 

Ακολούθησε πλούσιο τραπέζι σε όλους.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........