Κουπόνι - ασπιρίνη για αισχροκέρδεια μαμούθ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Κουπόνι - ασπιρίνη για αισχροκέρδεια μαμούθ

 Με αφορμή τις «πανηγυρικές» κυβερνητικές δηλώσεις για το market pass, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:


«Δεν είναι η πρώτη φορά που το κυβερνητικό επιτελείο επιχειρεί να ξεγελάσει τους πολίτες με δήθεν μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το περιβόητο market pass, ένα κουπόνι που δεν καλύπτει καν τις πραγματικές αυξήσεις των προϊόντων διατροφής που ανέρχονται στο 15,4% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ένα ακόμη ημίμετρο, ένα προεκλογικό πυροτέχνημα από μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ικανοποιημένοι όταν επιβιώνουν με κουπόνια. Τα οποία κουπόνια, τα έχουν οι ίδιοι πληρώσει μέσω των αυξημένων, λόγω της ακρίβειας, εσόδων του ΦΠΑ.


Η κοινωνία φτωχοποιείται. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης αρνείται (;) να αντιληφθεί ότι η μείωση του πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών και η όξυνση των ανισοτήτων, δεν αντιμετωπίζονται με κουπόνια. Αδυνατεί (;) να καταλάβει ότι με την πολιτική του το ιδιωτικό χρέος αυξάνεται, ο μισθός τελειώνει στα μέσα του μήνα, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. 


Και μπορεί ο ίδιος να κλείνει τα μάτια στις αρνητικές οικονομικές πρωτιές της χώρας, οι πολίτες όμως έχουν καταλάβει πως μόνη διέξοδος είναι η πολιτική αλλαγή. Η νέα προοδευτική διακυβέρνηση που έρχεται για να δώσει τις λύσεις που η κοινωνία έχει ανάγκη.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ