Έρευνα: Τάσεις Ταξιδιωτικής Ζήτησης για την ευρύτερη περιοχή της Σητείας - Οι ΤΟΠ χώρες προέλευσης ανά προορισμό - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Έρευνα: Τάσεις Ταξιδιωτικής Ζήτησης για την ευρύτερη περιοχή της Σητείας - Οι ΤΟΠ χώρες προέλευσης ανά προορισμό

 Το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες στο πλαίσιο της έρευνας και προετοιμασίας του ταξιδιού τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η διαδικτυακή έρευνα / αναζήτηση για διαμονή. 


Στο πλαίσιο αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνεται το ενδιαφέρον ταξιδιωτικής ζήτησης για διαμονή στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας ανά προορισμό και ανά χώρα προέλευσης

Τα στοιχεία αφορούν τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τη χρονική περίοδο Δεκέμβριος 2022 & Ιανουάριος 2023, μια περίοδο που ένα τμήμα ταξιδιωτών ξεκινούν και κάνουν τον προγραμματισμό τους για την φετινή τουριστική σεζόν. Για τους σκοπούς της έρευνας μελετήθηκαν οι επιμέρους προορισμοί: Σητεία, Μακρύ Γιαλός, Παλαίκαστρο και Ζάκρος.



Αναλυτικά:

Top 10 Χωρών Προέλευσης αναζητήσεων για διαμονή στη Σητεία

1. Γερμανία

2. Γαλλία

3. Ηνωμένο Βασίλειο

4. Αυστρία

5. Ιταλία

6. Δανία

7. ΗΠΑ

8. Ολλανδία

9. Ελβετία

10. Βέλγιο


Top 10 Χωρών Προέλευσης αναζητήσεων για διαμονή στο Μακρύ Γιαλό

1. Γερμανια

2. Πολωνία

3. Αυστρία

4. Σουηδια

5. Νορβηγία

6. Γαλλία

7. Δανία

8. Φινλανδια

9. Ηνωμένο Βασίλειο

10. Ελβετία


Top 10 Χωρών Προέλευσης αναζητήσεων για διαμονή στο Παλαίκαστρο

1. Γερμανία

2. Γαλλία

3. Ιταλία

4. Ηνωμένο Βασίλειο

5. Αυστρία

6. Ελβετία

7. ΗΠΑ

8. Ολλανδία

9. Βέλγιο

10. Ισπανία


Top 10 Χωρών Προέλευσης αναζητήσεων για διαμονή στη Ζάκρο

1. Γερμανία

2. Ολλανδία

3. Γαλλία

4. Ιταλία

5. Ηνωμένο Βασίλειο

6. Αυστρία

7. Ελβετία

8. Πολωνία

9. ΗΠΑ

10. Βέλγιο

Όπως δήλωσε ο Σταύρος Κεφάλας, υπεύθυνος της εταιρείας Tourix, “Με βάση και την πρόσφατη έρευνα του European Travel Commision (Φεβ’ 2023), πλέον, το ποσοστό των Ευρωπαίων ταξιδιωτών που επιζητούν να ταξιδέψουν και να απολαύσουν Φύση & Τοπία είναι ολοένα και αυξανόμενο. 


Οι τοπ εμπειρίες που θέλουν να ζήσουν είναι σε σχέση με α) Δραστηριότητες στη Φύση, β) Γαστρονομικές Εμπειρίες, γ) Εμπειρίες που τους φέρνουν σε μεγαλύτερη επαφή με τον τοπικό πληθυσμό. Οι ταξιδιωτικές τάσεις αυτές δύναται να αποτελέσουν μια ευκαιρία για τον προορισμό της Σητείας, που με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και το Γεωπάρκο Σητείας δύναται να γίνει ακόμη πιο ελκυστικός για ταξιδιώτες από τις κύριες αγορές του: τις χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης.


Σχετικά με την έρευνα:

Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τη διαμονή στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας 


Σκοπός της έρευνας της Tourix είναι η αξιοποίηση και ανάλυση δεδομένων για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με τις τάσεις της ταξιδιωτικής ζήτησης για τον προορισμό της Σητείας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........