Γιάννης Καλπούζος: Σέρρα - H ψυχή του Πόντου με τη Χρύσα Παπά στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Γιάννης Καλπούζος: Σέρρα - H ψυχή του Πόντου με τη Χρύσα Παπά στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

 Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Το ΠΣΚΗ παρουσιάζει την παράσταση «Σέρρα, η ψυχή του Πόντου», βασισμένη στο αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Σωτήρη Χατζάκη με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Χρύσα Παπά.
 
Ο θεατρικός μονόλογος, σε διασκευή του ίδιου του συγγραφέα, ξεδιπλώνει την ιστορία του Γαληνού Φιλονίδη, πατέρα της Λεμονιάς∙ μια πορεία στον χρόνο, με απαρχή το 1915 και πέρας το 1962, και στην τοπογραφία του Πόντου, ανάμεσα σε Τραπεζούντα, Αμπχαζία, Καζακστάν και αλλού. 

 


Η Λεμονιά αφηγείται, μέσα από εναλλασσόμενους ρόλους και διαβαίνοντας όλη τη συναισθηματική διαστρωμάτωση, την περιπετειώδη και γεμάτη εκπλήξεις ζωή του πατέρα της.


Αφηγηματικός πρωταγωνιστής ο Γαληνός, ο έρωτας του οποίου για δύο γυναίκες τον διχάζει, δοκιμάζει τις ηθικές του αρχές και τον φέρνει αντιμέτωπο με την αγριότητα και τις τρικυμίες της ψυχής, και μία επί σκηνής ηθοποιός, σε 12 διαφορετικούς ρόλους, ανδρικούς και γυναικείους σε διαδοχικές μεταμορφώσεις, σε ένα έργο γεμάτο έρωτα, μυστήριο και ραδιουργίες, κωμικές στιγμές, εξαθλίωση και αξιοπρέπεια.


Μια ιστορία, στην οποία η ζωή κυλάει πότε ανέμελη και πότε ως εφιάλτης, και εικονίζονται ο μικρόκοσμος του καθενός, ο ίσκιος των γονιών που βαραίνει τα παιδιά, αλλά και η πάλη μεταξύ λογικής και συναισθήματος∙ και όλα τα διαδραματιζόμενα τελικά κατευθύνονται και οδηγούν στη μεγαλύτερη επανάσταση: την ανθρωπιά. 

 

Μια ιστορία, που στο πρόσωπο και στην ταραγμένη πορεία του Γαληνού καθρεπτίζονται τα δεινά των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων. Ένα ταξίδι που γράφει η ζωή, που φαντάζει με τις φλόγες του χορού της φωτιάς, του χορού Σέρρα.Συντελεστές
Συγγραφή – Θεατρική διασκευή: Γιάννης Καλπούζος
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Σύνθεση – Μουσική επιμέλεια: Ματθαίος Τσαχουρίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Έρση Δρίνη
Χοροδιδασκαλία: Στέφανος Σιδηρόπουλος
Φωτογραφία αφίσας: Πάνος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες παράστασης: Αγγελική Κοκκοβέ
Γραφιστική επιμέλεια – Video editing: Μαίρη Μούσα
 
Ερμηνεύει η Χρύσα Παπά
 
Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3Xbt4Fs
 
 

Προπώληση Εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 15, 12 και 10€ (γενική είσοδος) και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247)
● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3ldeeAU
● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης
 
Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του ΠΣΚΗ κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και μόνο, με την επίδειξη του εισιτηρίου.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ