Τιμή και δόξα στους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 από τα Ανώγεια και την πλατεία Αρμί!

 Κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό, με ιδανικές καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου στα Ανώγεια βρέθηκε σήμερα Σάββατο 25 Μαρτίου στην πλατεία Αρμί, για να τιμήσει τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, δίπλα στο Ηρώο του Ανωγειανού αγωνιστή. 


Άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν εκεί στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Δήμου Ανωγείων, με την παράσταση να κλέβουν τα μικρά παιδιά με τις Ελληνικές σημαίες και οι κοπέλες ντυμένες με τις παραδοσιακές κρητικές φορεσιές.

Αρχικά τελέστηκε επίσημη δοξολογία στην εκκλησία του Αι-Γιάννη στο Αρμί, από τους ιερωμένους του χωριού. Το ιστορικό της ημέρας ανέπτυξε στη συνέχεια στην πλατεία Αρμί, ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού μας σχολείου Κωνσταντίνος Ήλκος. 


Στο άγαλμα του Ανωγειανού Ήρωα, έγινε κατάθεση στεφάνων από τους φορείς του τόπου και την μαθητική κοινότητα. Ακολούθησε παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας όπου ο κόσμος χειροκρότησε θερμά τους μαθητές που διέσχισαν τον κεντρικό δρόμο των Ανωγείων.

 
Χρόνια πολλά Ελλάδα!
-Μαντινάδα: Γιώργης Καράτζης

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........