«Ανοιχτά Πανιά 2023»: Παράταση Στην Προθεσμία Υποβολής Των Προτάσεων Για Νέα Έργα Πρωτότυπης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

«Ανοιχτά Πανιά 2023»: Παράταση Στην Προθεσμία Υποβολής Των Προτάσεων Για Νέα Έργα Πρωτότυπης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

  Ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., εκκινούν την τρίτη χρονιά «Ανοιχτά Πανιά» καλούν καλλιτέχνες να σχεδιάσουν και να προτείνουν νέες δημιουργίες που θα υλοποιηθούν και θα παρουσιαστούν στο κοινό στα Χανιά από τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο 2023.


Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που επικεντρώνεται στις σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές, ενώ το πρόγραμμά του απαρτίζεται αποκλειστικά από πρωτότυπα καλλιτεχνικά έργα που δημιουργούνται με αναφορά και αφετηρία τα Χανιά. Η πόλη των Χανίων, η ιστορία και η παράδοσή τους, αποτελούν τον συνδετικό ιστό και την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη των έργων που παρουσιάζονται, δίνοντας αφορμές και ιδέες για σύγχρονη, καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και διατομεακές καλλιτεχνικές συνέργειες.

anoixta_pania_2023


 Στα «Ανοιχτά Πανιά», το κοινό έρχεται σε επαφή με όλες τις μορφές τέχνης: χορό, θέατρο, εικαστικά, μουσική, κινηματογράφο. Οι καλλιτεχνικές δράσεις πλαισιώνονται από εκπαιδευτικά εργαστήρια, ξεναγήσεις, ανοιχτές συζητήσεις και πολλές άλλες παράλληλες δράσεις.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες, καλλιτεχνικές ομάδες και φορείς που δραστηριοποιούνται σε ποικίλα πεδία Τεχνών και έχουν ή επιθυμούν να συνδέσουν το έργο τους με τα Χανιά και την Κρήτη.


Η περίοδος υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων παρατείνεται έως την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:00. Οι προτάσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά, μέσω του συνδέσμου https://form.jotform.com/230436064028348.


Στα «Ανοιχτά Πανιά 2023» και ειδικά για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, εντάσσεται η νέα θεματική ενότητα: «Φυγόκεντρος» που αποσκοπεί στην ενεργή σύνδεση των καλλιτεχνών με τοπικές κοινότητες περιοχών εκτός του αστικού ιστού των Χανίων. Η θεματική αφορά καλλιτεχνικές δράσεις εμπνευσμένες ή και χωροθετημένες σε περιαστικές περιοχές και χωριά του Δήμου Χανίων. Καθώς η διάδραση με την κοινωνία και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες αποτελεί βασικό ζητούμενο του Φεστιβάλ «Ανοιχτά Πανιά, οι δράσεις που θα προταθούν πρέπει απαραιτήτως να ενσωματώνουν και το σχεδιασμό παράλληλων δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.


Αναλυτικές πληροφορίες για τους άξονες και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τη χρηματοδότηση, την αξιολόγηση των προτάσεων και τη νέα θεματική «Φυγόκεντρος», βρίσκονται στον σύνδεσμο: https://www.chania-culture.gr/anoichta-pania-2023-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-gia-ypovoli-kallitechnikon-protaseon-15-fevrouariou-24-martiou/ 

*Το Φεστιβάλ «Ανοιχτά Πανιά» εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2021 από τον Δήμο Χανίων, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και με τη συνεργασία μεγάλων τοπικών Φορέων, όπως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου, το Μουσείο Τυπογραφίας, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων, τη Συναγωγή Ετζ Χαγίμ και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

 


Δείτε τα video από όλες τις δράσεις της διετίας στα «Ανοιχτά Πανιά» εδώ.

Facebook και Instagram: @anoixtapania

#anoixtapania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........