Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2023 στο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου

 Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση για τους μικρούς της φίλους.


Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια διαδραστική εμπειρία αφήγησης, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Βοτσαλοϊστοριούλα - το ανυπόμονο βοτσαλάκι» της Καλλιόπης Παρλαμά - Φραγκιαδάκη, στο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου.

Το παραμύθι διαδραματίζεται σε μια παραλία όπου το βοτσαλάκι - παιδί βαριέται την καθημερινότητα του και γκρινιάζει. Ώσπου όλα ανατρέπονται και η παραλία γεμίζει κόσμο. Φωνές, ρακέτες, κουβαδάκια. Όλος αυτός ο πανικός, το ταξίδι που κάνει στο άγνωστο, το γεμίζει φόβο. Μόλις αρχίζει να νυχτώνει, η παραλία αδειάζει. Το βοτσαλάκι μέσα στην ασφάλεια της αγκαλιάς της βοτσαλομανούλας του παραδέχεται πόσο ήσυχα είναι τώρα και, κλείνοντας τα ματάκια του, κοιμάται ευτυχισμένο.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου, οδός Γιαμπουδάκη 7, Λιμένας Χερσονήσου.

· Παρουσίαση του παραμυθιού «Βοτσαλοϊστοριούλα - το ανυπόμονο βοτσαλάκι»

· Αφήγηση από τη συγγραφέα Καλλιόπη Παρλαμά - Φραγκιαδάκη

· Παιχνίδι μνήμης από τη συγγραφέα

· Δραματοποίηση του παραμυθιού από τη Μαριάννα Κελαράκη, βρεφονηπιοκόμο - εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Τα παιδιά φαντάζονται τον τόπο που διαδραματίζεται η ιστορία και ζωντανεύουν το παραμύθι ως ηθοποιοί.H εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω

Ώρα προσέλευσης: 18:00

Είσοδος ελεύθερη

Θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και τροφές για τα αδέσποτα ζώα.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

H Καλλιόπη Παρλαμά - Φραγκιαδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, με μικρασιατικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας της και κρητικές από την πλευρά του πατέρα της. Τα παιδικά της χρόνια ήταν πλημμυρισμένα από την μυρωδιά του γιασεμιού, του νυχτολούλουδου και από τις ιστορίες του παππού της. Μετά την ηλικία των οκτώ ετών εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Χερσόνησο.


Είναι παντρεμένη με έναν θαυμάσιο άνθρωπο και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Είναι συγγραφέας του παιδικού παραμυθιού “Βοτσαλοϊστοριούλα - το ανυπόμονο βοτσαλάκι” που απέσπασε το 2ο Παγκρήτιο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στον 24ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου. 


Επίσης, έχει γράψει τα παιδικά παραμύθια: “Βοτσαλοϊστοριούλα 2 - τα βότσαλα ταξιδεύουν”, “Βοτσαλοϊστορία 3 - Χριστούγεννα στο βυθό”, “Αρτεμούλα. Η μικρή νοικοκυρούλα” και “Η Αρτεμούλα & το μαγικό ψωμί”. Τα παιδιά ήταν και θα είναι για εκείνη, πάντα πηγή έμπνευσης και θα συνεχίσει να απευθύνεται σε αυτά.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........