Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Χερσονήσου

 Η 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού, έχει οριστεί ως ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης κατά του τουρκικού ζυγού, από τον αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρο Υψηλάντη, « ως ευαγγελιζομένη την πολιτικήν λύτρωσι του ελληνικού έθνους ».


Πρόκειται για την πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεότερης Ελλάδας, η οποία αποτελεί αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας. Το ελληνικό γένος αναστήθηκε, ξαναγεννήθηκε, απέκτησε αυτοτελή υπόσταση μετά την επανάσταση, καθώς αναγνωρίσθηκε ανεξάρτητο κράτος.

Υπήρξε το πρώτο επιτυχές παράδειγμα εθνικού αγώνα κατά τον 19ο αιώνα, με αποτέλεσμα να καταστεί σημείο αναφοράς διεθνώς.Με σεβασμό στο παρελθόν και τους αγώνες των προγόνων μας, καθώς και με την απαιτούμενη ευγνωμοσύνη που τους αρμόζει, τιμούμε και φέτος την Εθνική μας Επέτειο, τη μνήμη των αμέτρητων ηρώων, οι οποίοι με πνεύμα αυτοθυσίας, θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια τη ζωή τους, υπερασπίστηκαν τα υψηλά ιδανικά του Ελληνικού Έθνους, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023. Γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη, για ελευθερία.


Ο εορτασμός στο Δήμο μας, θα πραγματοποιηθεί με κάθε δυνατή λαμπρότητα, όπως αρμόζει στη σημασία της μεγάλης αυτής εορτής.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Α. Από την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 έχει γίνει γενικός σημαιοστολισμός των δημοτικών και δημοσίων καταστημάτων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Χερσονήσου, καθώς και των σχολείων.

Β. Tην Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023:

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 ( ΦΕΚ 3424 Β΄) Κ.Υ.Α. όπως ισχύει.

Γ. Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023:

Το πρωί, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Χερσονήσου, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει δοξολογία, εκφώνηση πανηγυρικού ημέρας και κατάθεση στεφάνων.

Ειδικότερα, στην έδρα του Δήμου Χερσονήσου στις Γούρνες και ώρα 10:15 π.μ. θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία θα παραστεί ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Σέγκος, και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά το τέλος της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας, από την φιλόλογο του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Μπουρνέλη Μαρία.

Ακολουθεί τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Εθνικών Ηρώων, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και κατάθεση στεφάνων ως εξής:

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΩΡΑ ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

10:30 ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΗΡΩΟ ΓΟΥΡΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΣΕΓΚΟ ΙΩΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟ Α΄ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΟ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ κ. ΜΑΡΑΥΓΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΕΡΙΣΥΝΑΚΗ

10:00 ΗΡΩΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΗΛΑΚΗ

10:00 ΗΡΩΟ ΑΝΩΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ

10:00 ΗΡΩΟ ΓΟΥΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΕΙΡΑΚΑΚΗ

11:00 ΗΡΩΟ ΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ

10:45 ΗΡΩΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗ

10:30 ΗΡΩΟ ΛΙΜΕΝΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ

11:30 ΗΡΩΟ ΜΑΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ

10:00 ΗΡΩΟ ΜΟΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΦΑΖΑΚΗ

10:00 ΗΡΩΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΠΑΓΟΥΡΑΚΗ

10:15 ΗΡΩΟ ΣΓΟΥΡΟΚΕΦΑΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗ

Κατάθεση στεφάνων μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι κομμάτων, σχολείων και τοπικών φορέων, μετά από συνεννόηση με το γραφείο του υπεύθυνου αντιδημάρχου, στο τηλέφωνο : 2813 404 602 ή 603 για την Δημοτική Ενότητα Γουβών, καθώς και στα:

2810 761 701 για τη Δημοτική Ενότητα Επισκοπής και 6944455900 τηλέφωνο προέδρου Κοινότητας Επισκοπής, κ. Καραπιπεράκη Μηνά.

2897 340 012 ή 013 για τη Δημοτική Ενότητα Χερσονήσου και 6973209149 τηλέφωνο προέδρου Κοινότητας Χερσονήσου, κ. Φουκαράκη Νικόλαου.

2897 340 230 για τη Δημοτική Ενότητα Μαλίων και 6945795336 τηλέφωνο προέδρου Κοινότητας Μαλίων, κ. Αργυράκη Ειρήνης.

Παρέλαση θα πραγματοποιηθεί από τα νήπια, τους μαθητές των σχολείων μας κ.λ.π. ως εξής:

ΩΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

11:45 ΓΟΥΡΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΟΥΡΝΩΝ, ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

11:00 ΛΙΜΑΝΙ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

11:45 ΜΑΛΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

11:00 ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΗΡΩΟΥ

11:00 ΜΟΧΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΕΡΒΑΚΗ

10:30 ΑΝΑΛΗΨΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Η Δημοτική Αρχή, εκτός της έδρας του Δήμου, θα εκπροσωπηθεί στις Κοινότητες από τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους.

Στην έδρα του Δήμου Χερσονήσου, στην πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών, μετά το πέρας της παρέλασης, θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί, από το συγκρότημα του κ. Στέλιου Καφετζάκη.

Παρακαλείσθε όπως τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας.

Υπεύθυνος των εορταστικών εκδηλώσεων, ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Θεμάτων & Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριουδάκης.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........