Προκήρυξη του 8ου ημιορεινού αγώνα «στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Προκήρυξη του 8ου ημιορεινού αγώνα «στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

  Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης- ΙΚΑΡΟΣ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του ΔήμουΑρχανών Αστερουσίων και του Δήμου Ηρακλείουπραγματοποιούν την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 τον 8ο ημιορεινό αγώνα «στα μονοπάτια της Κνωσού & του Γιούχτα». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα τουΥφυπουργείου Αθλητισμού.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα:

• Ο μεγάλος ημιορεινός αγώνας των 23χιλ. εκκινεί στις  10:00π.μ. από την Κνωσό. Η διαδρομή, διασχίζει το καταπράσινο Κνωσανό φαράγγι, περνά από τις 3 ενετικές υδρογέφυρες από όπου ερχόταν το νερό στην πόλη μας, μέσα από ένα καταπληκτικό τοπίο, και στη συνέχεια, μέσω της περιοχής Μυριστή, ανεβαίνει στο Μινωικό νεκροταφείο Φουρνί. 




Επιστρέφει στην περιοχή Μυριστή για να συνεχίσει προς την αρχαιολογική περιοχή Ανεμόσπηλια. Από εκεί μέσα από το μινωικό μονοπάτι ανεβαίνει στο ιερό κορυφής του Γιούγχα και το  ιερό του Τιμίου Σταυρού και κλείνει κατηφορίζοντας το διεθνές μονοπάτι Ε4, και στη συνέχεια από αγροτικό δρόμο και αφού περάσει κάτω από τον περιφερειακό δρόμο των Αρχανών τερματίζει στην κωμόπολη των Αρχανών.



• Ο μικρός αγώνας των 6,6χιλ. εκκινεί στις  11:00π.μ.,με σημείο εκκίνησης τον αρχαιολογικό χώρο Ανεμόσπηλια και ακολουθεί το τελευταίο κομμάτι της μεγάλης διαδρομής, ανεβαίνοντας στο ιερό κορυφής του Γιούχτα και το ιερό του Τιμίου Σταυρού, κατηφορίζει το διεθνές μονοπάτι Ε4, συναντά αγροτικό δρόμο και αφού περάσει κάτω από τον περιφερειακό δρόμο των Αρχανών, τερματίζει στις Αρχάνες.
• Οι περιπατητές θα ακολουθήσουν την διαδρομή του μεγάλου αγώνα των 18,5χιλ., χωρίς την ανάβαση στο Φουρνί.

         

Τόπος συνάντησης αθλητών και πεζοπόρων:

• Οι αθλητές της μεγάλης διαδρομής και οι πεζοπόροι θα συγκεντρώνονται από τις 08:00π.μ. έως τις 09:00π.μ. στην Πλατεία των Αρχανών, μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο, για να γίνει η μεταφορά αυτών με λεωφορείο της διοργάνωσης στο σημείο εκκίνησης- την Κνωσό. Όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν να μεταβούν κατευθείαν στο χώρο εκκίνησης, δηλαδή την Κνωσό, θα πρέπει να έχουν μεριμνήσει για την επιστροφή τους στην πόλη.


• Οι αθλητές της μικρής διαδρομής, θα συγκεντρώνονται στην πλατεία των Αρχανών, μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο. Η μεταφορά θα γίνεται από τις 09:00π.μ. έως τις 10:20π.μ. προς το σημείο εκκίνησης του αγώνα, τα’ Ανεμόσπηλια.

 

Χρονικά όρια-όριο αποκλεισμού: Για τον  μεγάλο αγώνα θεωρείται έγκυρος τερματισμός αυτό που επιτυγχάνεται εντός 5 ωρών και 30 λεπτών , ενώ για τον μικρό αγώνα εντός 2 ωρών και 20 λεπτών. Όσοι αθλητές δεν μπορέσουν τερματίσουν σε αυτό το χρονικό όριο, θα συνεχίσουν με δικιά τους ευθύνη.


Τεχνικές οδηγίες: Το Σάββατο 18/03/2022 στις 19.00, στον πολυχώρο τέχνης & πολιτισμού, στο κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής Αρχανών, θα δωθούν τεχνικές οδηγίες σχετικά με την διαδρομή και τις δυσκολίες αυτής, από τον εμπνευστή & διοργανωτή του αγώνα, Παντελή Καμπαξή. ttps://goo.gl/maps/42Z7xAMt4H8JW9CA6

Επικοινωνία: Παντελής Καμπαξής, τηλ. 6946233488

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........