Ξεκινάει το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ξεκινάει το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ηρακλείου

  


Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηρακλείου διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις για την ανάδειξη της κρητικής γαστρονομίας και την προβολή των τοπικών προϊόντων και πρώτων υλών, στις 18 και 19 Μαρτίου 2023.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Πυργού, με στόχο να παρουσιαστεί ο γαστρονομικός πλούτος, τα υλικά, οι τεχνικές και η διατροφική κουλτούρα της ενδοχώρας του Ηρακλείου.



Στο γευστικό αυτό ταξίδι, θα παρουσιαστούν παραδοσιακές συνταγές σε μοντέρνα αλλά και κλασική εκτέλεση, μέθοδοι τυροκόμησης καθώς και εκλεκτά πιάτα με έμπνευση από τη μεσογειακή διατροφή και συστατικά από την κρητική γη.


Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Ψηφιακού Μετασχηματισμού- Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης αναφέρει: «Το διήμερο αυτό είναι μια «γιορτή» γεύσης και μουσικής όπου θα συμμετέχουν από κοινού οι κάτοικοι της πόλης και των χωριών του Ηρακλείου. 


Στόχος μας είναι να θεσπίσουμε εκδηλώσεις γαστρονομίας και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων στα χωριά του Δήμου που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και θα κορυφώνονται με τη μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας το Σεπτέμβριο. Η Πυργού είναι ο πρώτος σταθμός των μικρών αυτών γαστρονομικών εκδηλώσεων, ενώ οι επόμενες εκδηλώσεις προγραμματίζονται να γίνουν στον Προφήτη Ηλία».


Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων περιλαμβάνει πολιτιστικές, μουσικές και γαστρονομικές δράσεις και συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργού «Η Χρυσοπηγή», τη «Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης», το «Σωματείο Μαγείρων & Ζαχαροπλαστών Ν. Ηρακλείου» και το σύλλογο «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας».


Στο φεστιβάλ συμμετέχουν εκτός από τους συνδιοργανωτές, ο σεφ Κώστας Ασσαργιωτάκης με την ομάδα του, ενώ η σομελιέ και ιδιοκτήτρια της «Wine Walkers Crete» Στέλλα Ασυρακάκη θα παρουσιάσει προϊόντα του κρητικού αμπελώνα .

Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν με την μουσική τους οι: Μύρωνας Αναστασάκης, Γιάννης Βαφάκης, Δημήτρης Γουβιανάκης, Γιάννης Ιατράκης και Ζαχάρης Μηναδάκης το

Σάββατο 18/03/2023 και ο Κώστας Σαριδάκης με το συγκρότημά του την Κυριακή 19/03/2023, τους οποίους και ευχαριστούμε καθώς συμμετέχουν αφιλοκερδώς.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/03 17.00 – 23.00 Έκθεση - Πώληση κρητικών προϊόντων

17.30-19.00 Μαγειρική από τη «Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης» και τον Πρόεδρο Τάσο Παπαδάκη

19.30-20.30 Οινογνωσία στην κρητική ποικιλία Βιδιανό από την σομελιέ και ιδιοκτήτρια της «Wine Walkers Crete» Στέλλα Αστυρακάκη

20.30 – 22.30 Κρητική μουσική από τους: Μύρωνα Αναστασάκη, Γιάννη Βαφάκη, Δημήτρη Γουβιανάκη, Γιάννη Ιατράκη και Ζαχάρη Μηναδάκη


ΚΥΡΙΑΚΗ 19/03 12.00 - 23.00 Έκθεση - Πώληση κρητικών προϊόντων

10:00 Συλλογή χόρτων στην ύπαιθρο με το σύλλογο «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας». Συγκέντρωση στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου της Πυργού

12.00 - 13.30 Παραδοσιακή τυροκόμηση μυζήθρας με το «Σωματείο Μαγείρων & Ζαχαροπλαστών Κρήτης» και παρασκευή μυζηθρόπιτων

14.00 – 15.00 Ο σύλλογος «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» θα φτιάξει βρουβόπιτες και συνταγές με γιαχνερά χόρτα

18.00 – 20.00 Ο σεφ Κώστας Ασσαργιωτάκης με την ομάδα του θα μαγειρέψουν δημιουργικά κρητικά πιάτα με τοπικά προϊόντα 20.30 – 22.30 Κρητική μουσική από τον Κώστα Σαριδάκη και το συγκρότημά του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........