Το βραβείο «Συνεργασία» στην κατηγορία της ανακύκλωσης, απέσπασε ο δήμος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου

 Το βραβείο «Συνεργασία» στην κατηγορία της ανακύκλωσης, απέσπασε ο δήμος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου στα Greek Green Awards, στο πλαίσιο της έκθεσης Verde.tec η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.


   Η συγκεκριμένη έκθεση δίνει τη δυνατότητα σε επισκέπτες, επαγγελματίες, ιδιώτες και εκπρόσωπους της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, να δουν και να ενημερωθούν για κάθε προϊόν και υπηρεσία που βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας, στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος. 





Κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης απονεμήθηκαν τα βραβεία Greek Green Awards, όπου οργανισμοί, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις, βραβεύτηκαν για πρακτικές, προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει, θέτοντας την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, με την επιλογή τους να έχει γίνει από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή.




   Στον δήμο Αγίου Βασιλείου απονεμήθηκε το βραβείο «Συνεργασία» ως επιβράβευση για την υλοποίηση σειρά ενεργειών για την ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στις δράσεις περιβαλλοντικής διαχείρισης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Μανόλη Τσιρινδάνη, οι δράσεις για τις οποίες βραβεύθηκε ο δήμος, «αφορούν την ενεργοποίηση των δημοτών και των φορέων της περιοχής και την δημιουργία εθελοντικών ομάδων οι οποίες αναλαμβάνουν δράσεις καθαρισμών και συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών σε δημοτικούς χώρους, ή σε σημεία ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος όπως ρέματα, ποτάμια και παραλίες. 



Οι δράσεις αυτές έχουν επιφέρει πολύ θεαματικά αποτελέσματα, καθώς οι δημότες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία ενισχύοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας σε μια περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα το καλοκαίρι, με μεγάλο παραλιακό μέτωπο, ιδιαίτερο ανάγλυφο και δεκάδες διάσπαρτους οικισμούς».


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........