Καλύτερα στο κλαρί παρά στο κλουβί! Ο Ήλιος όταν βγαίνει, βγαίνει για όλους! - Του Κωστή Μουδάτσου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Καλύτερα στο κλαρί παρά στο κλουβί! Ο Ήλιος όταν βγαίνει, βγαίνει για όλους! - Του Κωστή Μουδάτσου


Τα λεφτά δεν είναι το χούι μας. Χρειαζόμαστε τόσα όσα για να ζούμε με αξιοπρέπεια και για να κερνούμε τους φίλους μας! Όμως δεν μοιάζομε του χοχλιού που καίγεται το σπίτι του και αυτός σαλιαρίζει!
«Κοίτα μην μοιάσεις του χοχλιού που γλείφει και ξεχνιέται,
κοίτα μην μοιάσεις του λαγού που φεύγει και αρνιέται!»


Όμως η κάστα των κυβερνείων των αρίστων μοιάζει με το ον, που και εκατόν χρονών να γίνει, περπατησιά δεν μαθαίνει! Έτσι είναι το επιτελικό κράτος των αρίστων! Λένε πολλά ψέματα και πιστεύουν ότι όσο περισσότερες φορές ειπωθούν, τόσο πιο πιστευτοί θα γίνονται. Γι αυτό τα λένε συνεχώς και τα επαναλαμβάνουν οι τσίρακες, γιατί νομίζουν ότι στο τέλος, λογούνται για αλήθειες!
Η κάστα συμφερόντων νεοφιλελεύθερων, ακροδεξιών και ισχυρών επιχειρηματιών προωθεί από κοινού τα συμφέροντα της, οικονομικά και εξουσιαστικά! Δηλαδή αυτή η κάστα κατέχει την εξουσία για τα δικά της οφέλη. Αυτοεξυπηρετούνται αμοιβαία και επιλέγουν πολιτικές που δεν έχουν οφέλη για τους πολίτες και ουδεμία σχέση με ότι αποκαλούμε δημόσιο συμφέρον!


Αυτή η κάστα θέλει όλο και περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχει στη διαπλοκή και στη διαφθορά. Επιτρέπει μόνο στα μέλη της να συμμετέχουν και οι υπόλοιποι να πληρώνουν το βαρκάρη!

Για τη κάστα το δημόσιο συμφέρον αποτελεί εχθρό γιατί βάζει φρένο και περιορισμούς στην απληστία τους για χρήμα, ισχύ και εξουσία! Η κάστα ορίζει νόμους και κανόνες όπως την βολεύει και την εξυπηρετεί. Βάζει ζωντανό το χοίρο στη μηχανή και τον βγάζει λουκάνικα! Αυτή είναι η δική τους δικαιοσύνη! Το ξέπλυμα αναλαμβάνουν οι «ανήθικοι δημοσιογράφοι» που λένε και ξαναλένε ψέματα, παραπλανούν και παραπληροφορούν για ίδιον όφελος! Οι πληρωμένες πένες!

Η μόνη τους ανησυχία είναι πως θα συμπεριφερθούν οι λαϊκές μάζες, οι πολίτες της χώρας! Η ψυχολογία της μάζας! Όμως αυτή η επιστήμη στην Ελλάδα δεν συμφέρει να αναπτυχθεί! Βέβαια τώρα έχομε ένα μεγάλο δράμα, μια εθνική τραγωδία και οι επικοινωνιολόγοι τα έχουν λίγο χαμένα. Κι αυτή η τραγωδία είναι διαρκής γιατί θα βγαίνουν οι παθογένειες της «κακής χώρας¨ και του «πάμε και όπου βγει». Μια τραγωδία που αποτελεί επιτελική δολοφονία των φρικτών κυβερνητών!


Η εμπειρία τα τελευταία εβδομήντα χρόνια δείχνει ότι στην χώρα μας, τίποτα δεν αποδεικνύεται και τίποτα δεν είναι οριστικό και τελεσίδικο. Αλίμονο εάν ήταν η κάστα θα έμενε χωρίς στελέχη κι έτσι ο φρικτός πολιτικός βίος της επιβιώνει! Όμως τώρα φοβούνται την αδράνεια που είχε προκαλέσει ο φόβος που είχαν σπείρει.


Τα παιδιά ξεχύνονται στους δρόμους και οι φωνές τους δεν είναι πια βουβένιες. Οι δημοκρατικές δυνάμεις βρίσκουν ρυθμό και ο λαός ξέρει ότι η κάστα δεν θα γίνει ποτέ μια δεξιά της προκοπής, όσο κι αν προσπαθούν οι εταίροι της Ε.Ε.

Η κάστα ανησυχεί! Παρόλα αυτά τα κοινωνικά προγράμματα, η λαϊκή κατοικία, η εργασία των νέων, ο αξιοπρεπής μισθός σε εποχές παράλογης ακρίβειας, η κοινωνική ασφάλιση και η δίκαια φορολογική πολιτική αποτελούν εμπόδια για την κάστα και εάν μπορούσαν θα τα καταργούσαν εν νυχτί!


Οι ακροδεξιές ιδέες στηρίζουν τα τεράστια συμφέροντα των ισχυρών επιχειρηματιών και την χωρίς έλεος και με κάθε τρόπο επιβολή του μπλοκ εξουσίας νεοφιλελεύθερων, ακροδεξιών και μεγάλων συμφερόντων. Γι αυτό βλέπομε εκπροσώπους της κάστας να τοποθετούνται δημοσίως χωρίς στοιχειώδη ευθιξία και ευαισθησία και να προχωρούν σε ενορχηστρωμένες επιθέσεις σε όλους όσους θεωρούν εμπόδιο!


Βασανιζόμαστε, ζούμε με τις αγωνίες της επιβίωσης και αντιλαμβανόμαστε με τρόμο ότι δεν μπορούμε να την βγάλομε με το «τροχό της τύχης!» Βρισκόμαστε στο πάτο της Κόλασης! Η ζωή καταπατείται με το χειρότερο τρόπο!
Πολλοί είναι οι κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι πολίτες ώστε να υπάρξει δράση και πρόταση πολιτικής ανόρθωσης και εκσυγχρονισμού της χώρας με δικαιοσύνη και δημοκρατικές διαδικασίες! Κι όπως λέει ο θυμόσοφος λαός,


Σαν δεν αστράψει δεν βροντά, κι αν δε βροντά δε βρέχει,
κι άμα δε πέσει η βροχή ο ποταμός δεν τρέχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ