Ginkgo Biloba: Το Φυσικό Ενισχυτικό Της Μνήμης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Ginkgo Biloba: Το Φυσικό Ενισχυτικό Της Μνήμης

  Το Ginkgo Biloba είναι ένα φυτό το οποίο ευδοκιμεί κυρίως σε περιοχές της νοτιοδυτικής και ανατολικής Κίνας. Στην Κινεζική Ιατρική ο καρπός του δέντρου χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν για τις αντιβηχικές, χωνευτικές και διουρητικές του ιδιότητες. 


Η ονομασία του προέρχεται από την κινέζικη λέξη Ginkyo που σημαίνει ασημένιο βερίκοκο. Το εκχύλισμα των φύλλων του Ginkgo Biloba χρησιμοποιείται συχνά ως συμπλήρωμα για την ενίσχυση της μνήμης.

gkingko-mpilompa-1


Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι, όταν λαμβάνεται από το στόμα σε μορφή συμπληρώματος, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο σε υγιείς ενήλικες, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενισχύοντας τη μνήμη και τις νοητικές λειτουργίες.

Αρκετές μελέτες, επίσης, αναφέρουν μείωση της ταχύτητας εξέλιξης των προβλημάτων μνήμης που εκδηλώνουν άτομα με άνοια ή με τη νόσο του Alzheimer, ειδικά όταν η εξασθένιση της μνήμης αποτελεί συνέπεια αθηροσκληρωτικής νόσου και κακής αγγειακής λειτουργίας. 


Οι συνήθεις δόσεις κυμαίνονται από τα 50 - 720 mg ημερησίως. Η λήψη του έχει μελετηθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα και κρίνεται ασφαλές και καλά ανεκτό ως συμπλήρωμα διατροφής.

Ωστόσο, έχουν αναφερθεί αλληλεπιδράσεις με ορισμένες φαρμακευτικές ουσίες, όπως οι αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης, η αλπραζολάμη, η αλοπεριδόλη, η βαρφαρίνη και η νιφεδιπίνη και για το λόγο αυτό άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή συστήνεται να ενημερώνουν τον γιατρό τους πριν τη λήψη του συμπληρώματος Ginkgo Biloba.


Πηγές:

Diamond BJ, Bailey MR. Ginkgo biloba: indications, mechanisms, and safety.Psychiatr Clin North Am. 2013 Mar;36(1):73-83

Cieza A, Maier P, Pöppel E. Effects of Ginkgo biloba on mental functioning in healthy volunteers. Arch Med Res. 2003 Sep-Oct;34(5):373-81.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........