Κάνουν την τραγωδία, ευκαιρία – Άρθρο προς άρθρο η αποδόμηση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης (video) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Κάνουν την τραγωδία, ευκαιρία – Άρθρο προς άρθρο η αποδόμηση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης (video)

 Σε υψηλούς τόνους κύλισαν οι δυο συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής την Τρίτη 28/3, κατά τη συζήτηση του – προσχηματικού – νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, τις ρυθμίσεις ενίσχυσης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και άλλων διατάξεων.



Ο Γενικός Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Κ.Ο. και Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστηρίζει όλα τα άρθρα που αφορούν τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ υποστήριξε αιτήματα που κατέθεσαν οι φορείς για τη βελτίωση του νομοσχεδίου. Παράλληλα, είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταφορών Γιώργο Παπαδόπουλο, ενώ ενημέρωσε την Επιτροπή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταθέσει τροπολογία για το Πόθεν Έσχες. Επίσης, ο Χάρης Μαμουλάκης καυτηρίασε την απουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση και αποδόμησε άρθρο προς άρθρο την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ρουσφετολογική νομοθέτηση στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που, υποτίθεται, ότι αφορά τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και τις ρυθμίσεις ενίσχυσης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αλλά μόλις 21 από τα 132 άρθρα του, αφορούν αυτό το θέμα. Όλα τα υπόλοιπα, είναι ετερόκλητες διατάξεις διαφόρων Υπουργείων οι οποίες φέρνουν μικρό-εξυπηρετήσεις και αναδεικνύουν διοικητικές αστοχίες που σωρεύτηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Καταλήγοντας την τοποθέτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης, σχολίασε και το γεγονός της προκήρυξης των εθνικών εκλογών, τονίζοντας ότι ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης κλείνει και η αναγκαιότητα μιας προοδευτικής κυβέρνησης, μιας πολιτικής αλλαγής, είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με τίτλο «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις» συνεχίζεται την Τετάρτη 29/3 Μαρτίου στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με την συζήτηση στην Ολομέλεια να έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 30/3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........