Μια ελληνική εκκλησία ανάμεσα στις 17 ομορφότερες του κόσμου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Μια ελληνική εκκλησία ανάμεσα στις 17 ομορφότερες του κόσμου

 Κάθε Πάσχα κάποιοι επιλέγουν ταξιδιωτικούς προορισμούς με θρησκευτικό ενδιαφέρον ακόμα και αν δεν είναι θρησκευόμενοι αλλά ούτως ή άλλως απολαμβάνουν την ατμόσφαιρά τους στη διάρκεια αυτών των ημερών, με τις καθημερινές λειτουργίες και παραδόσεις. 


Ανάμεσα σε αυτούς τους προορισμούς είναι, αναμφίβολα, τα Μετέωρα, στα οποία μάλιστα βρίσκεται μία από τις 17 ομορφότερες εκκλησίες του κόσμου, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller: το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος.«Σαν να μην ήταν αρκετά εντυπωσιακό ένα μοναστήρι του 15ου αιώνα, τα κτίρια των Μετεώρων βρίσκονται σε σχεδόν απρόσιτες κορυφές βράχων στην κεντρική Ελλάδα. Οι θαρραλέοι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφτούν την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος -ένα από τα έξι μοναστήρια που στέκουν ακόμα- από 140 σκαλοπάτια στο πλάι του βράχου» γράφει το εμβληματικό ταξιδιωτικό μέσο στη λεζάντα της νέας ανάρτησής του στο Instagram, την οποία συνοδεύει με μια φωτογραφία του μοναστηριού, προσθέτοντας: «Είτε σας ενδιαφέρουν τα πνευματικά ζητήματα είτε όχι, έχει κάτι ξεχωριστό η επίσκεψη σε ιερούς τόπους».

«Οι θαρραλέοι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφτούν την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος -ένα από τα έξι μοναστήρια που στέκουν ακόμα- από 140 σκαλοπάτια στο πλάι του βράχου».

Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδος κτίστηκε το 1488 από ένα μοναχό με το όνομα Δομέτιος, πηγές όμως μαρτυρούν την ύπαρξη της ήδη από το 1362. Σύμφωνα με το meteora.com, είναι ανοιχτή καθημερινά στους επισκέπτες, εκτός Πέμπτης, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Στο αφιέρωμα του Conde Nast Traveller για τις ομορφότερες εκκλησίες του κόσμου βρίσκουμε ναούς από την Ισλανδία μέχρι την Αιθιοπία, μεταξύ αυτών τη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς στη Μονμάρτη, τον πολύχρωμο Καθεδρικό του Αγίου Βασιλείου στη Μόσχα και τον Καθεδρικό (Duomo) στο Μιλάνο.

https://www.marieclaire.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

......... .........
......... .........
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ