Ποιοί εορτάζουν σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Ποιοί εορτάζουν σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: 

Ο Όσιος Τίτος ο Θαυματουργός. Οι Άγιοι Αμφιανός και Αιδέσιος οι αυτάδελφοι Μάρτυρες. Η Αγία Θεοδώρα η Παρθενομάρτυς. Ο Όσιος Σάββας ο Νέος ο εν Καλύμνω. Κυριακή της Ορθοδοξίας: Κυριακή Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας με τη δύναμη της μετανοίας. Ε’ Κυριακή των Νηστειών.

Εκείνη την εποχή παρουσιάστηκε στον άρχοντα της Παλαιστίνης Ουρβανό, ο όποιος τη ρώτησε αν πράγματι πιστεύει στον Χριστό. Η Θεοδώρα με εκπληκτικό θάρρος ομολόγησε ότι πράγματι πιστεύει.Τότε την έδειραν σκληρά στα πλευρά και τους μαστούς. Κατόπιν την έριξαν στη θάλασσα, όπου παρέδωσε την ψυχή της στα χέρια του Θεού και έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου.

Όπως αναφέρει και ο Άγιος Νικόδημος, είναι πολύ πιθανό η Αγία αυτή να είναι η ίδια, με την Αγία Θεοδοσία της 29ης Μαΐου, διότι τα βιογραφικά τους στοιχεία είναι, σχεδόν, όμοια.


2 Απριλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Τίτου του Θαυματουργού, των Αγίων Αιδεσίου και Αμφιανού των Αυταδέλφων, της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και της Ε Κυριακής των Νηστειών με την κινητή γιορτή του Όσιου Σάββα του εν Καλύμνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ