Γιάννης Πλακιωτάκης - Πάνω από 3 εκατ. ευρώ σε έργα διαχείρισης νερού στο Λασίθι

 

Υπερβαίνουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ οι χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής την τετραετία 2019-2023 για σειρά έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης νερού στο Νομό Λασιθίου, τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.  


Εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια, πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει υλοποιήσει ένα φιλόδοξο πλάνο στήριξης της νησιωτικής Ελλάδας δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων παροχής πόσιμου νερού σε άνυδρες περιοχές ή ζώνες με λειψυδρία. 
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τέσσερις νέες αποφάσεις συνολικού ύψους 337.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων διαχείρισης νερού για το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό χρηματοδοτήσεων στις 474.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πλακιωτάκης πρόσφατα επισκέφθηκε την περιοχή για τον σκοπό αυτό.  


Συγκεκριμένα οι εν λόγω χρηματοδοτήσεις αφορούν:
- Προμήθεια δεξαμενών ύδρευσης για ενίσχυση του συστήματος υδροδότησης του Δήμου, ύψους 100.000 ευρώ 
- Σύνδεση οικισμού Μαγουλά -Γεώτρησης Ψυχρού με το περιφερειακό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου 100.000 ευρώ 
- Κάλυψη ενεργειακού κόστους λειτουργίας αντλιοστασίων ύδρευσης Δήμου 100.000 ευρώ 
- Προμήθεια και εγκατάσταση δυο αυτόνομων μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου ύδατος (WaterKiosks) ύψους 37.200 ευρώ, που θα τοποθετηθούν σε περιοχές με έλλειψη πόσιμου νερού ή πηγών και ιδιαίτερα σε περιοχές του Οροπεδίου Λασιθίου με υψηλή επισκεψιμότητα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες επισκεπτών και κατοίκων. 


Η  Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει χρηματοδοτήσει την τοποθέτηση τέτοιων μονάδων σε περισσότερους από 20 νησιωτικούς Δήμους και, στην Κρήτη,το Οροπέδιο Λασιθίου είναι από τους πρώτους Δήμους πανελλαδικά που εντάσσονται στη συγκεκριμένη δράση. 


Ως Υπουργείο, κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης, έχουμε επενδύσει για το 2022 σχεδόν 1.000.000 ευρώ, ως ειδική ενίσχυση των νησιωτικών Δήμων, για να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος ενέργειας των υποδομών ύδρευσης, καταφέρνοντας έτσι να συγκρατήσουμε τα δημοτικά τέλη και να ολοκληρωθούν έργα που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υλοποιούνταν, λόγω υψηλού ενεργειακού κόστους λειτουργίας.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........