Μεσημέρι Κυριακής Στην Ψυχολογία Μας

 Σε όλους μας έχει συμβεί να σκεφτόμαστε με τρόμο την Κυριακή το βράδυ ότι την επόμενη ημέρα ξεκινάει μια καινούργια απαιτητική εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε πολλές υποχρεώσεις και ρόλους για τους οποίους δεν νιώθουμε ούτε έτοιμοι ούτε ξεκούραστοι. 


Η ενέργειά μας, η διάθεσή μας, οι αντοχές μας, καθώς και η ετοιμότητά μας, δεν είναι καθόλου απίθανο να νιώθουμε ότι μας έχουν εγκαταλείψει ακόμα και πριν τελειώσει η εβδομάδα ή σε άλλες περιπτώσεις όταν δεν έχει ακόμα φτάσει ούτε στα μισά. 


Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Να οργανωθούμε για την εβδομάδα που ξεδιπλώνεται μπροστά μας, να εκμεταλλευτούμε το Σαββατοκύριακο για να διασκεδάσουμε, να ξεκουραστούμε, και να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας. 


Kαι επίσης να ακολουθήσουμε ιδιαίτερες συμβουλές ειδικών, που θα μας βοηθήσουν να επιλέγουμε κάθε φορά τη σωστή μέρα της εβδομάδας για να διεκπεραιώνουμε τις δουλειές που έχουμε να κάνουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία. 


23640966_shutterstock_342760937.limghandler


Δευτέρα: 
Ημέρα στόχων, αλλά και γκρίνιας

Τείνουμε όλοι να ξεκινάμε την εβδομάδα μας γεμάτοι καλές προθέσεις και νέες αποφάσεις. Η Δευτέρα είναι η ιδανική μέρα, λοιπόν, για να θέσουμε στόχους. Αν πράγματι θέλουμε να ξεκινήσουμε γυμναστήριο, να ασχοληθούμε με ένα καινούργιο χόμπι ή σπορ, να μάθουμε μια ξένη γλώσσα, η Δευτέρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε. 


Ακόμα καλύτερα, μπορούμε να σημειώσουμε την πρόθεσή μας στο ημερολόγιό μας και μόλις βρούμε λίγο χρόνο ή κάνουμε διάλειμμα από τη δουλειά μας, να διερευνήσουμε το θέμα. Όταν σημειώνουμε κάτι, είναι πιο πιθανό να το φέρουμε σε πέρας. 


Σύμφωνα με έρευνες: Τις Δευτέρες περνάμε 34΄ γκρινιάζοντας, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας «αφιερώνουμε» κατά μέσο όρο μόνο 22΄ στο να παραπονιόμαστε. Αντί, λοιπόν, να χάνουμε τον χρόνο μας με το να βυθιζόμαστε στη δευτεριάτικη θλίψη, είναι πολύ καλύτερο να εστιάζουμε σε ωραίες στιγμές που περάσαμε το Σαββατοκύριακο που μόλις τέλειωσε, ώστε να βελτιώνεται η διάθεσή μας. 


Μία άλλη ιδέα είναι να καθιερώσουμε κάτι ευχάριστο για το απόγευμα ή το βράδυ της Δευτέρας, για παράδειγμα μια έξοδο με φίλους ή ένα ωραίο οικογενειακό δείπνο. 



ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........