Βιβλιοπαρουσίαση Αννίτα Βαρουξάκη – Ο γίγαντας, η πόλη και ο Άλκης

 Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το παραμύθι της Αννίτας Βαρουξάκη «Ο γίγαντας, η πόλη και ο Άλκης», την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, στις 11 το πρωί, στο Βοτανικό Πάρκο & Κήποι Κρήτης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν:


Αγάπη Ιγγλεζάκη, ψυχολόγος
Σοφία Δρακάκη, υπεύθυνη της Ακαδημίας Sparta
Αννίτα Βαρουξάκη, συγγραφέας του βιβλίου
Συντονίζει ο Γεώργιος Γεωργακάκης

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τις ανάγκες της επικείμενης Ακαδημίας Sparta, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά, τα οποία έχουν διαγνωστεί με διαταραχή αυτιστικού φάσματος.
«Η ιστορία αυτή καλεί για μια επανανοηματοδότηση του εαυτού, για μια γνωριμία και συμφιλίωση με το εσωτερικό μας παιδί, που έχει τόσα να μας πει αν το αφήσουμε!», ΓΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Δραματοθεραπεύτρια, MA Ψυχολόγος, BSc, Μέλος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών-Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα

Μέσα από αυτή την ιστορία καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε κι εμείς το ενδόμυχό μας ταξίδι, με σκοπό την επανανοηματοδότηση του εαυτού μας. Επιλογή μας είναι να μην φοβόμαστε, διότι ο φόβος είναι ο ιστός που εμείς οι ίδιοι υφαίνουμε, επειδή δεν θέλουμε να βιώσουμε την αποτυχία, τη θλίψη, την αγωνία, γιατί μας έχουν μεταλαμπαδεύσει ότι είμαστε «τέλειοι». Ποιος καθορίζει όμως το «τέλειο»; Απλά, έχουμε ηθικό χρέος να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.


Η ζωή παύει να έχει ενδιαφέρον όταν απλά παραμένεις βαλτωμένος σε ένα δικό σου εσωτερικό κόσμο, σε μια δική σου εσωτερική πραγματικότητα. Χάνεις το ταξίδι, το κάλεσμα να ζήσεις πέρα από τα τετριμμένα, παραμένοντας μόνο σε όσα γνωρίζεις. 


Ας παραχωρήσουμε στον εαυτό μας την άδεια να ζήσει την αυθεντική ζωή, να σταθεί μπροστά στην αλήθεια και να είναι παρών σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, χωρίς φόβο και ντροπή. Μόνο με οδηγό την αγάπη, πρώτα απέναντι στο εαυτό μας και ύστερα απέναντι στον συνάνθρωπό μας. Εσείς όμως αποφασίζετε! Εγώ είμαι απλά εγώ!

Αγαπητοί μου… καλό ταξίδι στον όμορφο και θαυμαστό κόσμο που ξεδιπλώνεται μπροστά σας!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Ονομάζομαι Αννίτα Βαρουξάκη. Γεννήθηκα στις 21 Οκτωβρίου του 1973. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Επιμορφώνομαι στην επιστήμη της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς, επιστήμη που βασίζεται στη συλλογή δεδομένων και στην ανάλυσή τους, ώστε να κατανοήσουμε πώς η συμπεριφορά επηρεάζεται από περιβαλλοντικές μεταβλητές και με ποιον τρόπο μαθαίνει το άτομο. Το παραμύθι που κρατάτε στα χέρια σας είναι το πρώτο μου έργο που εκδόθηκε.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........