Τι Πρέπει Να Κάνετε Και Να Δείτε Οπωσδήποτε Στη Βενετία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Τι Πρέπει Να Κάνετε Και Να Δείτε Οπωσδήποτε Στη Βενετία

 3

Τέχνη, παλάτια, κανάλια, παγωτά, γλυκά… Αν βρεθείτε ποτέ στη Βενετία, κάποια σημεία και αξιοθέατά της δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα.




Η γενέτειρα του Αντόνιο Βιβάλντι και του κωμωδιογράφου Κάρλο Γκολντόνι, η πόλη που ενέπνευσε συγγραφείς όπως τον Χένρι Τζέιμς και τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ, η Βενετία γεμίζει κάθε χρόνο με τουρίστες που σπεύδουν να θαυμάσουν τα όμορφα κτίρια, τα γεφυράκια, τα κανάλια και την τέχνη που είναι διάχυτη σε όλη την πόλη.

Μπορεί το Καρναβάλι της μόλις να τελείωσε, αλλά μην νομίζετε ότι δεν έχετε διάφορα να δείτε στην ονειρεμένη αυτή πόλη.

benetia-i-italida-planeutra-italida-planeutra


Παλάτι και Μουσείο Ca’ Rezzonico
Εξερευνήστε τη βενετσιάνικη τέχνη του 18ου αιώνα, με μια επίσκεψη στο θεαματικό αυτό παλάτι κοντά στην περιοχή San Barnaba. Ανακαλύψτε τους διαδρόμους του, τις αίθουσες χορού, διακοσμημένες με υπέροχα έργα τέχνης από σπουδαίους καλλιτέχνες της Βενετίας όπως τον Tiepolo, τον Tintoretto και τον Longhi. Αν, μάλιστα, περπατήσετε από το San Barnaba στο Ca’ Rezzonico, θα βρεθείτε σε έναν πανέμορφο, ήσυχο κήπο, όπου μπορείτε να αποφύγετε, έστω και για λίγο, τις ορδές τουριστών.

2

Καθεδρικός Ναός Αγίου Μάρκου
Ο καθεδρικός ναός της Βενετίας αποτελεί ένα σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, που χτίστηκε το 1100, ενώ είχε ξεκινήσει η κατασκευή του από το 830 για να στεγάσει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, που τα μετέφεραν από τη Αλεξάνδρεια το 829. Κι ενώ αρχικά ήταν ρυθμού βασιλικής, στη συνέχεια έγιναν διάφορες βυζαντινές και γοτθικές αλλαγές. Έχει σχήμα σταυρού και χαρακτηρίζεται από μαρμάρινους κίονες και ποικιλία μωσαϊκών από τον 12ο μέχρι τον 15ο αιώνα. Μόλις τελειώσετε με τον ναό, μια βόλτα στους δρόμους πίσω του θα γεμίσει τα χέρια σας με ψώνια και μάλιστα σε καλές τιμές και μετά μπορείτε να ξαποστάσετε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, που χαρακτηρίζεται και το «σαλόνι της Ευρώπης» και σε ένα από τα ιστορικά cafe της.

Ζαχαροπλαστείο Tonolo
Οι λάτρεις των γλυκών γεύσεων μάλλον δεν θα γλιτώσουν από τον πειρασμό μιας επίσκεψης στο ζαχαροπλαστείο Tonolo στη συνοικία Dorsoduro, το οποίο υπάρχει από το 1886 και είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο αναγνωρισμένα της πόλης. Οι Βενετσιάνοι το αγαπούν, καθώς τα γλυκά του και ο καφές του είναι αρωματικά και γευστικά, όπως και οικονομικά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα γλυκίσματα με μαρέγκα και τα fritelle (στρογγυλά ντόνατ με σταφίδες και κρέμα).

benetia

Βόλτα με γόνδολα
Όπως αν πάτε στο Παρίσι, θα ανεβείτε και στον Πύργο του Άιφελ, έτσι αν επισκεφτείτε τη Βενετία, δεν γίνεται να μη ζήσετε και μια βόλτα με τη γόνδολα στα κανάλια της περίφημης, υγρής πόλης. Οι γονδολιέρηδες φορούν το καθιερωμένο ριγέ τους μπλουζάκι και μπορεί να μην σας τραγουδούν το “That’s amore” του Dean Martin, αλλά σίγουρα σας ενημερώνουν για τα διάφορα σημαντικά κτίρια που βρίσκονται στη διαδρομή σας. Σημειώστε ότι όσο πιο μακριά από το κέντρο πραγματοποιηθεί η βόλτα σας, τόσο λιγότερο θα σας κοστίσει.

Παλάτι των Δόγηδων
Ένα παλάτι Γοτθικής αρχιτεκτονικής που κόβει την… ανάσα, κατασκευάστηκε κατά την περίοδο από το 1309 ως το 1424 πάνω σε υπάρχον κτίριο του 9ου αιώνα, αποτελώντας ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης.  Ήταν η κατοικία των ηγετών της Βενετίας ή Δόγηδων και το 1923 μετατράπηκε σε μουσείο το οποίο φιλοξενεί πλήθος εκθέσεων, ενώ οι ξεναγήσεις θα σας συστήσουν την τεράστια σκάλα, την αυλή, το κτίριο της γερουσίας κ.ά. Αξιοποιήστε την ευκαιρία να περπατήσετε στη Γέφυρα των Στεναγμών, τη μόνη σκεπαστή γέφυρα της Βενετίας, που συνδέει το παλάτι με τη φυλακή και στην οποία περπατούσαν όσοι επρόκειτο να πάνε στη φυλακή, παίρνοντας εκεί την τελευταία τους ανάσα καθαρού αέρα. Κι αν σας αρέσει το μυστήριο, υπάρχουν ξεναγήσεις που θα σας αποκαλύψουν τα… μυστικά του παλατιού.

Παγωτό Suso Gelatoteca
Όπου κι αν βρεθείτε στην Ιταλία, ένα… gelato είναι απαραίτητο. To Suso Gelatoteca είναι από τα καλύτερα παγωτατζίδικα της Βενετίας, με παγωτό από φρέσκα υλικά, χωρίς τεχνητές χρωστικές και αυθεντικές γεύσεις. Το Quella (πραλίνα σοκολάτας) βρίσκεται ψηλά στη λίστα των επισκεπτών του και μοιάζει πράγματι…. λιγουρευτό!

5

Εκκλησία της Santa Maria dei Miracoli
Η Παρθένος Μαρία των Θαυμάτων, το «κρυμμένο» αυτό διαμάντι, βρίσκεται στη συνοικία Cannaregio. Χτίστηκε από χρήματα που δώρισαν οι ντόπιοι, προκειμένου να φυλαχτεί εκεί η εικόνα της Παρθένου Μαρίας που πιστεύεται ότι κάνει θαύματα. Ξεφύγετε από τους τουρίστες και ανακαλύψτε τη μαρμάρινη αυτή εκκλησία, στην ήρεμη περιοχή, 5 λεπτά μακριά από τη Γέφυρα Rialto.

ΠΗΓΗ www.clickatlife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........