Διαδημοτική συνεργασία των Δήμων Σητείας και Ιεράπετρας σε θέματα τουρισμού και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Διαδημοτική συνεργασία των Δήμων Σητείας και Ιεράπετρας σε θέματα τουρισμού και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας με σκοπό τη συνεργασία των Δήμων Σητείας και Ιεράπετρας σε θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο  Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού κ. Μανώλης  Βρυγιωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιεράπετρας κ. Μανώλης Γεωργαλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Σ. κ. Νίκος Διαλυνάς, ο Διευθυντής του ΟΑΣ κ. Μανώλης Τσαντάκης και ο κ. Σταύρος Κεφάλας, συνεργάτης του Δήμου Σητείας σε θέματα τουρισμού.



Κύριο θέμα της ατζέντας ήταν η τουριστική ανάπτυξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής Ανάληψης - Μακρύ Γιαλού, μέσα από κοινές δράσεις με τη συμμετοχή και υποστήριξη των τοπικών φορέων. 


Η επέκταση της τουριστικής σεζόν μέσα από στοχευμένες ενέργειες, η ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και η ανάπτυξη του αεροδρομίου Σητείας, ως πύλη προσέλκυσης ταξιδιωτών στην Ανατολική Κρήτη, αποτέλεσαν κάποια από τα επιπλέον πεδία στα οποία διαπιστώθηκε πρόσφορο έδαφος για κοινές δράσεις με αμοιβαία οφέλη και για τους δύο Δήμους.


Τέλος συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν επιπλέον συναντήσεις και επαφές ώστε η συγκεκριμένη συνεργασία των δύο Δήμων σε θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης να προχωρήσει με συγκεκριμένα και στοχευμένα βήματα.


Κοινές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα στην περιοχή Ανάληψης-Μακρυγιαλού, βρίσκονται σε εξέλιξη (πολεοδομικά σχέδια, βιολογικός) επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία των δύο Δήμων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........