Γιάννης Κουράκης : Η Καταπολέμηση των Κοινωνικών Ανισοτήτων σε όλα τα Επίπεδα πρέπει να είναι διαρκής προτεραιότητα της Ε.Ε.

 Στην συνεδρίαση της « Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Εκπαίδευσης, Απασχόλησης, Έρευνας και Πολιτισμού » (SEDEC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που πραγματοποιείται στην πόλη Τάμπερε της Νότιας Φινλανδίας συμμετέχει ο Γιάννης Κουράκης.


Στην συνεδρίαση της Επιτροπής συζητούνται σημαντικά θέματα που αφορούν τους πολίτες, την Ευρώπη, τις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές, όπως:· Αστεγία : Μέτρα πρόληψης, Ευρωπαϊκή στήριξη και η Φινλανδική εμπειρία.

· Η Καθοδήγηση ως ισχυρό και απτό εργαλείο για την Ευρώπη του μέλλοντος.

· Τοπικές και περιφερειακές προσεγγίσεις υπό το πρίσμα των εθνικών πολιτικών.

· Η Εδαφική συνοχή και το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Κουράκης σε δήλωση του τονίζει ότι στο επίκεντρο των πολιτικών της Ε.Ε. πρέπει να είναι διαρκώς η αντιμετώπιση των Κοινωνικών Ανισοτήτων σε όλα τα επίπεδα.

Ιδιαίτερα δε στα ζητήματα Εκπαίδευσης, Επαγγελματικής Κατάρτισης της Επιχειρηματικότητας, την καταπολέμησης της ανεργίας, των καλύτερων αμοιβών, των Πολιτικών για τους νέους, αλλά και της Ψηφιακής και Πράσινης μετάβασης.

Αυτό φυσικά είναι απαραίτητη και θεμελιώδης συνθήκη για την διατήρηση της Συνοχής της Ευρώπης.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........