H Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας

 Με λαμπρότητα και ιερή κατάνυξη τελέσθηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 στον κατάγραφο και κατάμεστο από πιστούς Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας. 


Στην ακολουθία χοροστάτησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ανέγνωσε την πρώτη και την τέταρτη Στάση των Χαιρετισμών. 


Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία της δημοφιλούς Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου σημειώνοντας ότι μέσα από τους 24 οίκους του υμνογραφικού αυτού αριστουργήματος εξυμνείται το σωτηριώδες γεγονός της ενανθρώπησης του Υιού και Λόγου του Θεού μέσω της Υπεραγίας Θεοτόκου. 



Επίσης ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, τόνισε ότι είναι «η αιτία της των πάντων θεώσεως», η εκλεκτή πασών των γενεών, που συγκεντρώνει όλες τις αρετές και χάρες, και ευχήθηκε η Παναγία να μεσιτεύει συνεχώς προς Υιό της και Θεό μας να ενισχύει τον αγώνα όλων μας, ώστε να αξιωθούμε με κατάνυξη και ευφροσύνη να εορτάσουμε την λαμπροφόρο Ανάστασή Του.


Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος και ο προϊστάμενος του Ναού πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης, οι οποίοι ανέγνωσαν αντίστοιχα την δεύτερη και τρίτη στάση των Χαιρετισμών, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. 

Εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί, ανάμεσά τους ο εκ Σητείας εντιμότατος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, στον οποίο ο Σεβ. ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, με τη βοήθεια και την προστασία της Παναγίας, και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης.


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........