Με την συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου η 30η Διεθνής Πολιτιστική Συνάντηση Παίδων, στην Καρδίτσα


Συνεχίζεται η 30η Διεθνή Πολιτιστική Συνάντηση Παιδιών, η οποία ξεκίνησε στις 10 Μαίου με διάρκεια έως και την Κυριακή 14 Μαΐου σε Καρδίτσα, Μουζάκι και Κάστρο Φαναρίου ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Καραγκούνα» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τους Δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων.




Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκος εξέφρασε την άποψη ότι η διοργάνωση εκπέμπει σημαντικά μηνύματα στα παιδιά, σε μια δύσκολη εποχή που πολλές αξίες καταρρέουν και υπογράμμισε ότι ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη, συγχαίροντας παράλληλα τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Καραγκούνα» για την πρωτοβουλία υπογραμμίζοντας ότι έχει συνδέσει την παρουσία του με την πολιτιστική ιστορία της περιοχής μας και καλώντας τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Κων. Νούσιος, χαρακτήρισε την διοργάνωση μια σταθερή πολιτιστική αξία για την περιοχή μας με επίκεντρο τα παιδιά στα οποία οφείλουμε όπως είπε να επενδύουμε γιατί είναι το μέλλον και παράλληλα οι καλύτεροι πρεσβευτές της παράδοσης, της κουλτούρας και το τόπου μας ενώ συνεχάρη τα μέλη της«Καραγκούνας»  που συνεχίζουν το έργο της ιδρύτριας του Ομίλου Μαίρης Θεολόγη



Το Λύκειο των Ελληνίδων Ηρακλείου ευχαριστεί τον Λαογραφικό χορευτικό όμιλο «Καραγκούνα» και ειδικότερα τη Μάχη Χάκκα, τον Βασίλη Βλάχο και όλους τους συντελεστές του 30ου Παιδικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που έγινε στην Καρδίτσα, για την τιμή που μας έκαναν να προσκαλέσουν το παιδικό τμήμα παραδοσιακών χορών του Λυκείου.




Ευχαριστούμε τον δάσκαλό μας, Καρλάκη Στέλιο που έδωσε όραμα στη χορευτική μας ομάδα με την αγάπη και το μεράκι του, την έφορο του τμήματος παραδοσιακών χορών Τζαγκαρουλάκη Αριστέα καθώς και τη δασκάλα μας κα Μελιτσοπούλου Θεοδώρα, για την καθοδήγησή της!!!



















Τα συγχαρητήριά τους στον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Καραγκούνα» για την διοργάνωση απηύθυναν και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος και Λ. Ρογγανάκη, η οποία επισήμανε την ανάγκη τα παιδιά να γίνονται κοινωνοί διαχρονικών αξιών, ανάγκη στην οποία έδωσε έμφαση και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μαν. Στεργιόπουλος.


Τη στήριξη του Δήμου Μουζακίου στην διοργάνωση και το μήνυμα του Δημάρχου κ. Φ. Στάθη  που απουσίαζε εκτός νομού για ανειλημμένες υποχρεώσεις μετέφερε ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου κ. Φωτ. Καραγιάννης τονίζοντας ότι πέρα από τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο κάστρο του Φαναρίου και την κεντρική πλατεία του Μουζακίου ο Δήμος παραχωρεί τις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας Μουζακίου για τη φιλοξενία των παιδικών συγκροτημάτων.


Την στήριξη του Επιμελητηρίου στην διοργάνωση που προάγει όπως είπε τον Πολιτισμό, αλλά ταυτόχρονα ενισχύει την εξωστρέφεια της περιοχής μας αλλά και την τοπική αγορά μετέφερε το μέλος του ΔΣ. Κ. Γ. Στεργιούλης, ενώ τη χαρά τους για την συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων με τη φιλοξενία εκδήλωσης της διοργάνωσης στο Κάστρο Φαναρίου εξέφρασαν τα στελέχη της υπηρεσίας,  κ.κ. Κων. Βουζαξάκης και Κων. Γαλάζιος δηλώνοντας την διάθεση και την επιθυμία της Εφορείας Αρχαιοτήτων να φιλοξενεί πολιτιστικές δράσεις στους χώρους ευθύνης της.




Οι χορευτικές ομάδες των παιδιών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη λαϊκή παράδοση μέσα από δρώμενα, χορούς και τραγούδια και να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π. Ε. Καρδίτσας και ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ» Καρδίτσας. 


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ


Στην Κεντρική Πλατεία Μουζακίου η κεντρική εκδήλωση του Λαογραφικού Χορευτικού Ομιλου Καραγκούνα.

Επίσης στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας η παράλληλη εκδήλωση με μελωδίες και χρώματα από διάφορες περιοχές της χώρας μας...

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........