Ξεκινάει σε νέο δρομολόγιο το ΠΡΕΒΕΛΗΣ στην γραμμή Πειραιάς – Χίος

 Θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Χίος σε 9,5 ώρες και με τις ίδιες τιμές

Το ναυπηγημένο το μακρινό 1980 πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» της ΑΝΕΚ θα εξυπηρετεί από την επόμενη Δευτέρα και σίγουρα μέχρι τα τέλη Μαΐου τη γραμμή Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς σε αντικατάσταση του πλοίου «Διαγόρας» που «μετατίθεται» στα Δωδεκάνησα.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας το 45χρονο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr, θα αναχωρεί από τον Πειραιά στις 8 το βράδυ, θα φτάνει στη Χίο στις 5,30 το πρωί μετά δηλαδή από 9,30 ώρες και στο λιμάνι της Μυτιλήνης θα φτάνει περί τις 10 το πρωί.


Δηλαδή το ταξίδι για Μυτιλήνη από Πειραιά εν έτει 2023, με τιμές εισιτήριων «στο Θεό», θα διαρκεί 14 ώρες! Κατά τι δηλαδή λιγότερο από την εποχή των «Κανάρης» και «Αιολίς»! Κι όλα αυτά αδιαμαρτύρητα από τους αρμόδιους φορείς του νησιού!


Ανακοίνωση από το ΕΠΠΟΧΙ

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Επιμελητείον Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στην οποία σημειώνει το εξής:

Μετά και την νέα ακτοπλοϊκή υποβάθμιση με την δρομολόγηση του πλοίου Πρέβελης στη γραμμή Πειραιά Χίου Μυτιλήνης αλλά και την διακοπή του κυριακάτικου δρομολογίου Πειραιά Εύδηλου για το οποίο ήδη διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Ικαρίας, το ΕΠΠΟΧΙ καλεί όλους τους αιρετούς της Περιφέρειας και των δήμων των νησιών του Βορείου Αιγαίου να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών κάνοντας άμεση παράσταση στο Υπουργείο και ζητώντας την αλλαγή όλων των μέχρι σήμερα δεδομένων.


Την δρομολόγηση σύγχρονων πλοίων και την δημιουργία νέων γραμμών.

Ειδικά για τον νότιο τομέα της Περιφέρειας, η Χίος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να συνδεθεί με νέα επιδοτούμενη τοπική αναπτυξιακή γραμμή μέρα παρά μέρα με Εύδηλο και Καρλόβασι.


Η αδράνεια των τοπικών αρχών για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις ανάγκες των κοινωνιών είναι μακροχρόνια. Τα νησιά εξυπηρετούνται ακόμη με δρομολόγια που σχεδιάστηκαν προπολεμικά και ολοένα υποβαθμίζονται αφού μπαίνουν συνεχώς παλαιότερα πλοία.


Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα για να εξυπηρετούνται με τρόπο σύγχρονο και επαρκή οι κοινωνίες και η τουριστική κίνηση των νησιών.

https://e-nautilia.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........