Παρουσιάζεται το βιβλίο Οι 12 άθλοι ενός μαθητή - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Παρουσιάζεται το βιβλίο Οι 12 άθλοι ενός μαθητή

 10 Ιουνίου 2023 στις 11:00 π.μ.

Στο Πάρκο πίσω από το Ωδείο

Στo πλαίσιο του διημέρου Books & Beer, που διοργανώνεται από τη συλλογικότητα για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο “Terra Verde” στις 9 και 10 Ιουνίου, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Μαραγκουδάκη «Οι 12 άθλοι ενός μαθητή».


Στο βιβλίο αυτό έχει γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι κανόνες της γραμματικής και της ορθογραφίας του Δημοτικού απλοποιημένοι, οπτικοποιημένοι και με μία χροιά πιο καλλιτεχνική. 


Έχουν αντικατασταθεί τα γράμματα με εικόνες για να θυμούνται τα παιδιά ευκολότερα την ορθογραφία και έχουν μεταφερθεί οι κανόνες σε κόμικς, μικρές ιστορίες και κάποια τραγούδια, ώστε να εναλλάσσεται το υλικό και να προσελκύει το ενδιαφέρον των μαθητών γενικής και ειδικής αγωγής.


Πρωταγωνιστής είναι ο Ηρακλής, ένας μαθητής του Δημοτικού που έχει δυσλεξία και δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις σχολικές απαιτήσεις. Ο δάσκαλός του, ο κύριος Ευρυσθέας έχει απαυδήσει με το γεγονός ότι δεν ξέρει γραμματική και ορθογραφία και του βάζει 12 διαγωνίσματα για τις επόμενες 12 εβδομάδες. Ο Ηρακλής, όπως και ο μυθικός ήρωας, ακολούθησε τον δρόμο της Αρετής και βρήκε τον τρόπο να φέρει σε πέρας τους άθλους του. Κάθε διαγώνισμα αντιστοιχεί και σε έναν άθλο του Ηρακλή. 


Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζεται η γλώσσα με τη μυθολογία που τα περισσότερα παιδιά αγαπούν. Επιπλέον, υπήρξε μέριμνα να είναι προσβάσιμο το υλικό αυτό και σε μαθητές και αναγνώστες με οπτική αναπηρία. Γι’ αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκε ένας διαδικτυακός τόπος στον οποίο φιλοξενείται η ηχογράφηση του βιβλίου και οι μελοποιημένοι κανόνες με ελεύθερη πρόσβαση. Μπορείτε να ακούσετε το βιβλίο, να παίξετε τα παιχνίδια και να ακούσετε τα τραγούδια στο www.herokid.gr


Θα ακολουθήσουν βιωματικές δραστηριότητες που βασίζονται στο βιβλίο.

Η Λερναία Ύδρα περιμένει να αντιμετωπίσει τους μικρούς αναγνώστες βάζοντας τους δοκιμασίες… ορθογραφίας!

Τα μήλα των Εσπερίδων λαμπερά και ολόχρυσα αποκαλύπτουν τα μυστικά τους για τις μετοχές!

Ένα παιχνίδι θησαυρού για δυνατούς λύτες θα αποτελέσει το μέσο για τη διάδοση της αξίας της συνεργατικότητας!

Την παρουσίαση του βιβλίου και την εμψύχωση στις βιωματικές δραστηριότητες θα συντονίσει η συγγραφέας του βιβλίου και ειδική παιδαγωγός Δήμητρα Μαραγκουδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........