4o Φεστιβάλ Πολιτισμού, Παράδοσης & Τεχνών Στη Σητεία

  Το Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας Δίκτυννα απο τον Ιούλιο του 2018, ως εγγεγραμένο μέλος του Μητρώου Φορέων Πολιτιστικών Συλλόγων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, διεξάγει με αρτιότητα και με μεγάλη προσέλευση το Φεστιβάλ Πολιτισμού, Παράδοσης & Τεχνών. 


Υποστηρικτές για αυτό το εγχείρημα αποτελούν μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης , η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ,ο Δήμος Σητείας και ο ΔΟΚΑΣ.

%CE%911

Το Φεστιβάλ έχει διάρκεια δύο(2) ημέρες και περιλαμβάνει δράσεις δίνοντας έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Ανατολικής Κρήτης, με μουσικοχορευτικές παραστάσεις, σεμιναριακά εργαστήρια, εκθέσεις και παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών με σκοπό την διατήρηση και διάσωση εθίμων, παραδόσεων αλλά και την ανάδειξη της Σητειακής διατροφικής κουλτούρας.

%CE%912

Φέτος, το 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Παράδοσης & Τεχνών θα πραγματοποιηθεί στις 02 & 03 Ιουλίου με τη συμμετοχή πλήθος μουσικών σχημάτων, χορευτικών συγκροτημάτων ,πολιτιστικών συλλόγων της επαρχίας Σητείας και εκθετών.

%CE%915

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

-Παρουσίαση τεχνών: κεντητικής ( Τερζίδικη Τέχνη– κατασκευή παραδοσιακής κρητικής ενδυμασίας), υφαντικής , καλαθοπλεκτικής, αγγειοπλαστική.

-Παρουσιαση Παραδοσιακών συνταγών & τοπικών προϊόντων με ΔΩΡΕΑΝ κέρασμα για το κοινό.

-Παρουσίαση απόσταξης κρητικής ρακής (Καζάνεμα).

%CE%916

-Μουσικοχορευτικές παραστάσεις:

Συμμετέχουν: η χορευτική ομάδα της Σχολής Παραδοσιακών Χορών τη Ευαγγελίας Βεζυράκη, ο Λαογραφικό Όμιλος Τζανιδάκη κα.

%CE%913

Μουσικοί: Σαριδάκης Πέτρος, Πρινιωτακης Νίκος ,Τσίτα Κόρδα, Κουτάντος Νίκος , Δημήτρης Νικάκης κα.

-Εκθέσεις χειροποίητων προϊόντων & βιβλίου.

%CE%914

Διοργάνωση: Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας ¨Δίκτυννα¨

Συνδιοργάνωση: Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, Λιμενικό Ταμείο Σητείας, Δήμος Σητείας, ΔΟΚΑΣ.

Σημείο Διεξαγωγής: Πεζόδρομος- Πάπιες/ Λιμάνι Σητείας

Ώρα προσέλευσης: 20:00

ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........