Μεν. Μποκέας «Χρέος μας να μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές το μήνυμα της θυσίας των 62 Μαρτύρων»

 «Ελευθερία, δικαιοσύνη αλληλεγγύη. Αυτά ήταν τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν οι 62 Ήρωες τον Ιούνη του 1942. Χρέος μας να τιμούμε με σεβασμό τη Μνήμη τους και να μεταφέρουμε το μήνυμα της θυσίας τους στις επόμενες γενιές.» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά την τελετή μνήμης των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1942.


Την μνήμη των 62 Ηρώων τίμησαν ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δήμος Μαλεβιζίου με Αρχιερατικό Μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Αμμουδάρας Γαζίου.

Αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε ομιλία για την θυσία των 62 Μαρτύρων από τον κ. Μιχάλη Φαρσάρη, φιλόλογο—ιστορικό (MSc Νεότερης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας) του 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

Το Μνημόσυνο τελέσθηκε ,παρουσία του των Δημάρχων Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, του πρώην Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποψήφιου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, των υποψηφίων βουλευτών Μάξιμου Σενετάκη, Σωκράτη Βαρδάκη, Ελένης Βατσινά , Φραγκίσκου Παρασύρη, των Αντιπεριφερειαρχών Νίκου Συριγωνάκη, και Νίκου Σκουλά ,των αντιδημάρχων Μαλεβιζίου Γιώργου Πετούση, Γρηγόρη Περυσινάκη, του προέδρου της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη του πρώην βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, των εκπροσώπων των κομμάτων, εκπροσώπων τοπικών φορέων, ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας, οικογενειών των εκτελεσθέντων κ.α.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........