Συμφωνία για debate των 5 πολιτικών αρχηγών στις 15 Ιουνίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Συμφωνία για debate των 5 πολιτικών αρχηγών στις 15 Ιουνίου

 Συμφωνία -όπως αναφέρουν πληροφορίες- υπάρχει στη Διακομματική Επιτροπή για τη διεξαγωγή debate μεταξύ όλων των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων (των πέντε που μπήκαν στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου), εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.


Στη διακομματική ελήφθη η απόφαση να γίνει ένα ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, δηλαδή τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο (οι αρχηγοί των πέντε κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου).



Το ντιμπέιτ αποφασίσθηκε να γίνει στις 15 Ιουνίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στις 9 το βράδυ.


Θα υπάρξουν οι ίδιες θεματικές που υπήρχαν και στο προηγούμενο ντιμπέιτ, ενώ οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα σε αυτή την τηλεμαχία να κάνουν μια ελεύθερη ερώτηση.


Τι ζητούσαν τα κόμματα στη διακομματική για το ντιμπέιτ

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφορετικές ήταν οι προτάσεις των κομμάτων για το πώς θα γίνει η συζήτηση, με τη ΝΔ να προτείνει 6+1 θεματικές και διεξαγωγή ελεύθερης ερώτησης (αντί για τη θεματική της Κλιματικής Αλλαγής) και τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει 7+1 θεματικές. Το ΠΑΣΟΚ ήταν υπέρ της διεξαγωγής ελεύθερης ερώτησης.


Το ΚΚΕ προέβαλε κάποιες ενστάσεις σε ό,τι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ, καθώς έχει προγραμματισμένη συγκέντρωση, και αντιπρότεινε ως ημερομηνία τη 18η Ιουνίου, ωστόσο τελικά συμφωνήθηκε η τηλεμαχία να γίνει στις 15 Ιουνίου.


Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως ο Κώστας Πουλάκης, που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική, πρότεινε να αναλάβει η ΕΣΗΕΑ το ντιμπέιτ, ενώ ο Άκης Σκέρτσος, εκπρόσωπος της ΝΔ, φέρεται να υποστήριξε ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου δεν είναι αναγκαίο το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, που ζητούσε, επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακομματική θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη για τις λεπτομέρειες του ντιμπέιτ και για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα ότι οι αρχηγοί θα είναι πέντε, αλλά οι δημοσιογράφοι έξι.

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........