Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Γιορτάζοντας 110 χρόνια από την ένωση - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Γιορτάζοντας 110 χρόνια από την ένωση

  Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γιορτάζοντας 110 χρόνια από την ένωση

Συναυλία με τους ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΛΑ, ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ, ΓΙΩΡΓΟ ΖΕΡΒΑΚΗ και μια 5μελή ορχήστρα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο


Με μια μεγάλη συναυλία-ύμνο στην ομορφιά και τη γενναιότητα της κρητικής ψυχής, θα γιορταστεί η συμπλήρωση 110 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, την Τετάρτη 2 Αυγούστου στο Κηποθέατρο του δήμου Ηρακλείου, Νίκος Καζαντζάκης.Στη συναυλία, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, την χορηγία της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και της PHAEA, συμμετέχουν τραγουδιστές από την Κρήτη, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, αφού η πλούσια μουσική παράδοση του νησιού ασκούσε και θα ασκεί μεγάλη γοητεία στο πανελλήνιο.


Στη σκηνή του Κηποθέατρου Νίκος Καζαντζάκης ανεβαίνουν την Τετάρτη 2 Αυγούστου ο Βασίλης Σκουλάς, μαζί με μία πενταμελή ορχήστρα, η Μελίνα Κάνα και ο Γιώργος Ζερβάκης. Θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο ρεπερτόριο με επιλογές από την παραδοσιακή κρητική μουσική. 


Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θυμηθεί και να απολαύσει τραγούδια που έγιναν ύμνοι, σημάδεψαν την εποχή τους, αλλά και γενιές ολόκληρες και ακούγονται μέχρι σήμερα ως ύμνοι στην ελευθερία αλλά και την υπερήφανη κρητική ψυχή. 


Όμως η Κρήτη δεν ξέρει μόνο να πολεμά, ξέρει και να αγαπά με πάθος, γι’ αυτό και τους επαναστατικούς ύμνους θα συνοδέψουν μουσικά μανιφέστα για τον έρωτα, όλος ο λυρισμός της κρητικής ιδιοσυγκρασίας που μπήκε σε στίχους και τραγούδησε τον έρωτα, την αγάπη για την οικογένεια, τη λαχτάρα για επιστροφή, τη γλυκιά προσμονή του γυρισμού στην πατρίδα, την υπερηφάνεια να αγναντεύεις τα βουνά της Κρήτης...


Και κάπως έτσι η μεγάλη συναυλία για τα 110 χρόνια της ένωσης της Ελλάδας με την Κρήτη, γίνεται μία μουσική γέφυρα που ενώνει το χτες με το σήμερα, την παράδοση με τις προκλήσεις της εποχής μας και θυμίζει την ανάγκη για ενότητα των Ελλήνων σε όποια άκρη της γης και αν βρίσκονται. 


Με τις φωνές του Βασίλη Σκουλά, της Μελίνας Κάνα και. του Γιώργου Ζερβάκη να γίνονται οδηγοί μας στον χρόνο και στον τόπο και να υμνούν την ομορφιά και τη δύναμη της Μεγαλονήσου στα χρόνια που έρχονται.


Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και στηρίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου και την ΔΗ.ΚΕ.Η.

Είσοδος Ελεύθερη


 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  Γιορτάζοντας 110 χρόνια από την ένωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

......... .........
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ