Με κατοίκους στις Κορφές ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας - Προσκεκλημένος του Προέδρου της Κοινότητας, Κωστή Φαραζάκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Με κατοίκους στις Κορφές ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας - Προσκεκλημένος του Προέδρου της Κοινότητας, Κωστή Φαραζάκη

 «Κορφές. Συζητήσαμε προσκεκλημένοι της τοπικής κοινότητας και των φορέων της περιοχής. Στις ανατολικές παρυφές του Ψηλορείτη, αποτελούν ένα ζωντανό και δυναμικό κομμάτι του Μαλεβιζίου. 


Οικισμός συνδεδεμένος με «κορυφές» της παράδοσης και της ιστορίας. Αυτές τις «κορυφές» εργαζόμαστε συστηματικά να αναδείξουμε. Με τους πάντα ζεστούς και φιλόξενους Κορφιανούς συζητήσαμε για όλα. 
Για τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% που υλοποιούμε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ορεινές περιοχές. Αλλά και για δράσεις και παρεμβάσεις που υλοποίησε και υλοποιεί ο Δήμος για να στηρίξει την κάθε μέρα τους. Το νέο γήπεδο μπάσκετ που έχουν τα παιδιά, τη νέα παιδική χαρά που σκόρπισε χαμόγελα, καθώς και την ανάπλαση της πλατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη με νέες πλακοστρώσεις, νέο αστικό εξοπλισμό και ηλεκτροφωτισμό, καθώς και μέριμνα για προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρία. 


Ενωμένοι και για τον πλούσιο πρωτογενή τομέα της περιοχής, σε συνεργασία με τον πάντα δραστήριο Πρόεδρο της Κοινότητας Κώστα Φαραζάκη, υλοποιούμε παρεμβάσεις βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας και διεκδικούμε συνεχώς νέες χρηματοδοτήσεις. Δύναμή μας, η συμμετοχή όλων. Οι δικές σας προτάσεις, είναι ο οδηγός μας».


Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποίησε με κατοίκους στις Κορφές, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κώστα Φαραζάκη

.

Ο Δήμαρχος συζήτησε με τους κατοίκους για τις δράσεις και παρεμβάσεις που υλοποιεί ο Δήμος στην περιοχή, τόσο αυτές που έχουν ολοκληρωθεί όσο και αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ εξήρε τον Πρόεδρο Κώστα Φαραζάκη για τη συνεργασία, την αποτελεσματικότητά του και την αγάπη του για το χωριό. Το νέο γήπεδο μπάσκετ, η νέα παιδική χαρά, ο νέος ηλεκτροφωτισμός στην είσοδο του χωριού και η ολοκληρωμένη ανάπλαση της πλατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη αναδεικνύουν τον οικισμό και αλλάζουν την ποιότητα ζωής.


Στο επίκεντρο βρέθηκε η μείωση των δημοτικών τελών στις Κορφές κατά 10% με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μειωμένα τέλη στις ορεινές περιοχές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην αγροτική οδοποιία, για τη βελτίωση της οποίας υλοποιούνται παρεμβάσεις σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κοινότητας, ενώ αναμένεται και το πράσινο φως του Υπουργείου Εσωτερικών για τις 132.000 ευρώ που έχουν εγκριθεί για αποκαταστάσεις ζημιών λόγω της θεομηνίας του περασμένου Οκτώβρη. 


Παράλληλα, το έργο ύψους 2.000.000€ για την αγροτική οδοποιία που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Μαλεβιζίου από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης δημοπρατείται σύντομα και πρόκειται να αλλάξει σε ένα σημαντικό κομμάτι τις συνθήκες πρόσβασης στην αγροτική γη και στις Κορφές.

Στις Κορφές το Δήμαρχο Μαλεβιζίου συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Γιώργος Πετούσης, Συντονισμού Τοπικών Κοινοτήτων Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, Κοινωνικής

Πολιτικής Μαρίνα Βογιατζή, Περιβάλλοντος Γρηγόρης Περυσινάκης και οι Πρόεδροι της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης και της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Μενέλαος Σκουλούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

......... .........
......... .........
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ