Τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη συνάντησε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

......... .........
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη συνάντησε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

 Τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη συνάντησε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Στην ατζέντα της συνάντησης κυριάρχησε η διεκδίκηση του Δήμου Χερσονήσου από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) της δωρεάν παραχώρησης τμήματος της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα με τον Δήμαρχο Χερσονήσου να θέτει επί τάπητος στον κ. Χατζηδάκη μείζονα ζητήματα χωροταξικής συμπληρωματικότητας και προώθησης παρεμβάσεων, στο δυτικό τμήμα της έκτασης, που θα εστιάζουν στην ευημερία και τη βελτίωση της καθημερινότητας της τοπικής κοινωνίας.«Ο Δήμος Χερσονήσου έχει το όραμα, τη γνώση και την ικανότητα να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη έκταση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», επεσήμανε ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε : «Είναι εφικτή η αξιοποίηση της έκτασης μέσα από πολιτικά ορθές και κοινωνικά ουσιαστικές παρεμβάσεις. Γνωρίζουμε άριστα τις ανάγκες για τη

δρομολόγηση σχολικών υποδομών, ενός αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου, μίας πλατείας και χώρων ψυχαγωγίας για τα παιδιά».


Ο Δήμος Χερσονήσου διεκδικεί έκταση 72 στρεμμάτων που βρίσκεται βορειοδυτικά της έκτασης που θα παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Με συνεχείς παρεμβάσεις τόσο προς την Πολιτεία όσο και προς την ΕΤΑΔ, η Δημοτική Αρχή στοχεύει στην παραχώρηση της έκτασης η αξιοποίηση της οποίας θα δώσει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική στην ευρύτερη περιοχή μέσω ενός συγκροτημένου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης υποδομών που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία.


Στον απόηχο της συνάντησης του Δημάρχου Χερσονήσου με τον Υπουργό Οικονομικών θα υπάρξει νέος κύκλος διαβουλεύσεων και επαφών προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση που θα απαντάει στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ