Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρησε ο ιερός ναός του Αγίου Φανουρίου στο Καβούσι Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

......... .........
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρησε ο ιερός ναός του Αγίου Φανουρίου στο Καβούσι Ιεράπετρας

 Με ιδιαίτερη κατάνυξη και με παρουσία πολλών πιστών της Ενορίας Καβουσίου και της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας πανηγύρισε την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 ο ιερός ναός του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού, της Ενορίας Καβουσίου, στη θέση «Καμίνα» επί της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Σητείας.


Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο, ενώ πριν την Απόλυση ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και τις φανουρόπιτες στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος ναού.Ο Σεβ. μίλησε για το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και ανέλυσε το διάλογο του Χριστού με τον πλούσιο νεανία, ο οποίος επιθυμούσε να κερδίσει την αιώνια ζωή, χωρίς όμως να θέλει να αποδεσμευθεί από τον πλούτο και τα εγκόσμια. 


Ο Χριστός, σημείωσε ο Σεβ., ως μεγάλος καρδιογνώστης και ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής ήξερε πού πονάει ο πλούσιος νέος, πού χωλαίνει και τι τον κρατά σιδηροδέσμιο στη γη. 


Αυτό του προτείνει: να αποτινάξει και να αποδεσμευθεί από τα δεσμά της ύλης και του πλούτου, να πουλήσει τα υπάρχοντά του, να δώσει τα χρήματά του στους πτωχούς και να τον ακολουθήσει ελεύθερα ως μαθητής του. Όμως εκείνος έφυγε περίλυπος. Γιατί είχε πολλά κτήματα καθ ήταν πολύ πλούσιος. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους Αγίους και δη με τον σήμερα εορταζόμενο Άγιο Φανούριο, τον νεοφανή και θαυματουργό. 

Γιατί οι Άγιοι παραδόθηκαν άνευ όρων στα χέρια και στο θέλημα του Θεού και έγιναν όργανα της θείας χάριτος και φορείς του Αγίου Πνεύματος. Τέλος, προέτρεψε να παρακαλέσουμε τον Άγιο Φανούριο να φανερώνει και να αποκαλύπτει το θέλημα του Θεού στη ζωή μας, και να πρεσβεύει να αγαπήσουμε πραγματικά τον Χριστό αποδεσμευόμενοι από τα υλικά αγαθά.


Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Καβουσίου Οικονόμος Εμμανουήλ Φρυσαλάκης, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως κ. Ιωάννης Αρώνης με τους συνεργάτες του.


Εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου κ. Μαρία Χαλκιαδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ