Κοσμοσυρροή στο μουσικό ταξίδι με τον Γιώργο Χατζηνάσιο υπό το φως της πανσελήνου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Κοσμοσυρροή στο μουσικό ταξίδι με τον Γιώργο Χατζηνάσιο υπό το φως της πανσελήνου

 Πλήθος κόσμου συμμετείχε στο μουσικό ταξίδι του κορυφαίου συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου υπό το φως της πανσελήνου που πραγματοποιήθηκε στο Μινωικό ανάκτορο των Μαλίων στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Κρήτης», το οποίο διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, για τρίτη χρονιά φέτος.

Στη επιτυχημένη συναυλία, ο συνθέτης  με τους τρεις ταλαντούχους τραγουδιστές τον Παναγιώτη Ραφαηλίδη, την Αγαθή Κοσκινά, την Ιωάννα Καρανίκα, και τη συμμετοχή της Χορωδίας Μαλίων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Αντωνακάκη, παρουσίασαν πολλές μουσικές και τραγούδια από την ιδιαίτερα μεγάλη και σημαντική  καλλιτεχνική  δημιουργία του Γιώργου Χατζηνάσιου. Ακούστηκαν και χειροκροτήθηκαν θερμά απ’ όλους οι κύκλοι τραγουδιών: «Διαδρομή», «Λεύκωμα», «Άγγιγμα  Ψυχής», «Ενδεκάτη Εντολή», «Έχει ο Θεός», «Άσπρο Μαύρο», «Συναξάρια», «Εικόνες», «Παιχνίδι για δυο», «Επίθεση Αγάπης», καθώς και μουσικές που ο συνθέτης έχει γράψει για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση με παράλληλη προβολή στη μεγάλη οθόνη.


Η συναυλία που είχε ελεύθερη είσοδο στους πολίτες πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης- Φεστιβάλ Κρήτης με την συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, τον Δήμο Χερσονήσου και την στήριξη της χορωδίας Μαλίων.

Τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τους καλλιτέχνες αλλά και το πλήθος των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση καλωσόρισαν με χαιρετισμούς που απηύθυναν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Πρόεδρος φεστιβάλ Βαγγέλης Ζάχαρης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγγος, ο πρώην Δήμαρχος Μαλίων Νικηφόρος Λαμπρινός και η Πρόεδρος της χορωδίας Μαλίων Κωστούλα Γούντου. 

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος στον δικό του χαιρετισμό εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην Κρήτη και ευχαρίστησε δημόσια για την πραγματοποίηση της  συναυλίας, τον Περιφερειάρχη Σταυρό Αρναουτάκη, τον Πρόεδρο Βαγγέλη Ζάχαρη, τον Δήμαρχο Γιάννη Σέγγο, την χορωδία Μαλίων και τον μαέστρο Ν.Αντωνακάκη. Ο κ Χατζηνάσιος επίσης ευχήθηκε χρόνια πολλά στην χορωδία Μαλίων που στην διάρκεια της πρόβας τους το προηγούμενο βράδι γιόρτασε τα δέκατα γενέθλια της. Έγινε κοπή πίτας με τραγούδια παρουσία του κ Ζάχαρη τον οποίο ο συνθέτης ευχαρίστησε θερμά λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που σε πρόβα συναντά θεσμικό εκπρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

......... .........
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ