Κυκλοφόρησε Από Τη «Σβούρα Εκδοτική» Το Βραβευμένο Βιβλίο Της Στέλλας Γιανναδάκη Με Τίτλο «Ο Επταποδούλης» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

......... .........
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Κυκλοφόρησε Από Τη «Σβούρα Εκδοτική» Το Βραβευμένο Βιβλίο Της Στέλλας Γιανναδάκη Με Τίτλο «Ο Επταποδούλης»

 Κυκλοφόρησε από τη «Σβούρα Εκδοτική» το βραβευμένο βιβλίο της Στέλλας Γιανναδάκη με τίτλο «Ο επταποδούλης» και υπότιτλο «Μαθήματα αυτοπεποίθησης» σε εικονογράφηση της Άννας Τσιορμπατζή. 


Πρόκειται για παραμύθι αφιερωμένο στον σχολικό εκφοβισμό που απέσπασε τον 1ο έπαινο στο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας που πραγματοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου το 2007 και τυπώθηκε ως coloring book, ώστε το παιδί να βάλει τις χρωματιστές πινελιές του στις εικόνες που το συνοδεύουν. 


thumbnail_cover05.svg


Ο Επταποδούλης είναι ένας μικρός χταποδάκος που γεννήθηκε κοντά στις ακτές της Θάσου. Από την πρώτη κιόλας μέρα στο σχολείο κατάλαβε ότι έχει κάτι διαφορετικό επάνω του. Ένα ποδαράκι λιγότερο από τους άλλους χταποδάκους συμμαθητές του. Ε, και; Τι έγινε; Γρήγορα θα καταλάβει πως το να διαφέρεις από τους άλλους δεν είναι τελικά και τόσο κακό. Ειδικά όταν έχεις στο πλευρό σου μια μαμά που σε λατρεύει και σου κάνει μαθήματα αυτοπεποίθησης! Ο Επταποδούλης είναι ένα ζωντανό παράδειγμα Θέλησης και Πίστης. Έρχεται να μας διδάξει πως στη ζωή μας δεν έχει σημασία αυτό που φαινόμαστε εξωτερικά, αλλά αυτό που πιστεύουμε μέσα μας. Το παραμύθι είναι αφιερωμένο στα παιδιά όλου του κόσμου. Ιδιαίτερα όμως είναι αφιερωμένο σε εκείνα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. 

StellaGiannadaki

Βιογραφικό της Στέλλας Γιανναδάκη

 Η Στέλλα Γιανναδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1982. Ξεκίνησε να γράφει σε ηλικία δεκαέξι ετών. Στην αρχή έγγραφε ποιήματα και στίχους τραγουδιών. Αργότερα ασχολήθηκε με το παραμύθι. Το 2010 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο για παιδιά με τίτλο Το ταξίδι της θάλασσας. 


Ο Επταποδούλης είναι το δεύτερο βιβλίο της που εκδίδεται, το οποίο απέσπασε τον πρώτο έπαινο λογοτεχνίας στους πολιτιστικούς αγώνες του Δήμου Ηρακλείου το 2007. Από το 2006 που γράφτηκε μέχρι και σήμερα, έχει δραματοποιηθεί ως θεατρικό δρώμενο και έχει αξιοποιηθεί σε πολλά σχολεία στο πλαίσιο δραστηριοτήτων με θέμα τη διαφορετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό. 


Κατά καιρούς η συγγραφέας έχει διακριθεί και σε άλλους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για ποιήματά της, καθώς και για έργα που έχει συγγράψει για παιδιά. Σκοπός της είναι μέσα από τις ιστορίες της να παραδώσει στις επόμενες γενεές μηνύματα Αγάπης & Ισότητας. Η εικονογράφος Η Άννα Τσιορμπατζή γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα, σύζυγος και εικαστικός. 


Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη ζωγραφική, το σχέδιο και τη σκιτσογραφία, καθώς επίσης με ποικίλες άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως η πυρογραφία, το ντεκουπάζ, η βιβλιοδεσία και οι τοιχογραφίες. Δίδαξε ζωγραφική σε παιδιά δημοτικού και όταν έγινε μητέρα ανέπτυξε πολύ έντονο ενδιαφέρον για την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, καθώς είδε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι εικόνες των βιβλίων στην ανάπτυξη ενός παιδιού. 


Είχε την ιδέα η εικονογράφηση του «Επταποδούλη» να γίνει ως διαδραστικό βιβλίο ζωγραφικής (coloring book) ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο την ιστορία και να εντυπωθούν μέσα τους τα νοήματα. Στέλλα Γιανναδάκη 

thumbnail_AnnaTsiormparzi

Ο επταποδούλης, Μαθήματα αυτοπεποίθησης Εκδότης: Σβούρα Εκδοτική 

Χρονολογία έκδοσης: Αύγουστος 2023 Συγγραφέας: Στέλλα Γιανναδάκη 

Εικονογράφος: Άννα Τσιορμπατζή Σελιδοποίηση και επιμέλεια έκδοσης και εξωφύλλου: Δανιήλ Τσιορμπατζής 


Αριθμός σελίδων: 48 Διαστάσεις σελίδας: 21χ21 εκ. ISBN: 978-618-86522-6-2 Τιμή 9,30 (δεν συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ) Διάθεση – Διανομή: 1. Για βιβλιοπωλεία: Παρ’ ημίν - Ε. Τζανακάκης I.K.E., τηλ. 210 3811201,


 https://www.parimin.gr/ Τσιγαρίδας ΑΕ, τηλ. 210.2717521, https://tsigaridasbooks.gr/ Συμμετρία ΑΕ, τηλ. 211 104 1900, https://www.symetria.shop/ 2. 


Για όσους ενδιαφέρονται, το βιβλίο διατίθεται και απευθείας από την «Σβούρα Εκδοτική» και το παραλαμβάνετε στο χώρο που θα μας υποδείξετε. Για την παραγγελία σας στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στο vkar@svoura.net Σβούρα Εκδοτική Ευαγγελίας Αρμενάκη 2, 70100, Αρχάνες Ηρακλείου Τηλ.: +30 2810 752719, https://svoura.net/publ/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ