Παρουσιάζονται στα Χανιά οι ποιητικές συλλογές της νηπιαγωγού Γιούλης Αντωνάτου, με τίτλο «Μνήμη θαλασσινή» και «Πίσω από τα οχυρά» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

......... .........
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Παρουσιάζονται στα Χανιά οι ποιητικές συλλογές της νηπιαγωγού Γιούλης Αντωνάτου, με τίτλο «Μνήμη θαλασσινή» και «Πίσω από τα οχυρά»

  Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τις ποιητικές συλλογές της νηπιαγωγού Γιούλης Αντωνάτου, με τίτλο «Μνήμη θαλασσινή» και «Πίσω από τα οχυρά», τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7.30 το απόγευμα, στο Porto Veneziano Hotel, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.


Θα μιλήσουν για το βιβλίο:

Ζερβουδάκη Ελένη, PhD Παιδαγωγός/ Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων / Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής

Πατεράκη Κωνσταντίνα, MSc Ψυχολόγος – Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

Γούλη Αντωνάτου, συγγραφέας των βιβλίων – νηπιαγωγός

Χαιρετισμός: Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς
Ολοένα υψώνουμε οχυρά
στις ψυχές, στις πόλεις, στις χώρες μας…
Πότε και πώς θα τα γκρεμίσουμε;
Και κυρίως…
γιατί να κρυβόμαστε
πίσω από τα οχυρά;

——

Μνήμη θαλασσινή

η ώρα της ενδοσκόπησης

σε δύσκολους καιρούς

πλέει εντός μας …

Από το καλοκαίρι της ξεγνοιασιάς

μέχρι το φθινόπωρο του αναστοχασμού,

από το χειμώνα της θλίψης  ώς την άνοιξη της ελπίδας…


H Γιούλη Αντωνάτου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Κεφαλονιά. Σπούδασε νηπιαγωγός στα Χανιά, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια. Είναι κάτοχος master και υποψήφια διδάκτορας στην επεξεργασία της παιδικής λογοτεχνίας. 


Έρευνες και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς επιστημονικούς τόμους. Είναι βραβευμένη για τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, για την εκπαιδευτική έρευνά της από το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και από το Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών για ποιήματά της.


 Ποιητικές δημιουργίες της έχουν περιστασιακά δημοσιευτεί και έχουν παρουσιαστεί από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Η «Θαλασσινή μνήμη… Πίσω από τα οχυρά», είναι η πρώτη της διπλή ποιητική συλλογή.

———————————-

Με δύο ποιητικές συλλογές, σε μία έκδοση, κάνει την εμφάνισή της στην ποίηση η Γιούλη Αντωνάτου. Εκπαιδευτικός, αγαπητή στα Χανιά, προϊσταμένη του 3ου νηπιαγωγείου Νέας Κυδωνίας, η Γιούλη Αντωνάτου συστήνεται ποιητικά με δύο συλλογές: «Μνήμη θαλασσινή» & «Πίσω από τα οχυρά», οι οποίες αλλάζουν θέσεις ανάλογα με την οπτική του αναγνώστη. 


Άλλοτε τέλος και άλλοτε αρχή – όπως και στη ζωή – προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους θέασης του κόσμου αλλά και του δικού της ποιητικού σύμπαντος, που επικοινωνεί με τον δικό μας κόσμο, καθώς μας ταξιδεύει σε τόπους που ακόμα: «Η μνήμη είναι της καρδιάς / Το κύμα φύλακάς της / που ψέλνει λόγια της χαράς / βαθιά στα πέρατά της». Και ίσως: «ήρθε ο καιρός / τα Κύθηρα να βρούμε / καθώς κρατάμε την ανάσα μας / μέσα κι έξω από τη θάλασσα / κυνηγημένοι από φλεγόμενες ριπές».


Χρήστος Τσαντής

Επιμέλεια, σελιδοποίηση: Χρήστος Τσαντής
Φωτογραφίες εξωφύλλου: Γιάννης Κρητικός
ISBN 978-618-5712-30-3

Παρουσιάζονται στα Χανιά οι ποιητικές συλλογές της νηπιαγωγού Γιούλης Αντωνάτου, με τίτλο «Μνήμη θαλασσινή» και «Πίσω από τα οχυρά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ