Ο Στέφανος Κασσελάκης μεκαταγωγή από το χωριό Σκινέ Χανίων

 Ο Στέφανος Κασσελάκης (Μαρούσι Αθηνών, 29 Μαρτίου 1988) είναι Έλληνας επιχειρηματίας, πολιτικός, και πρόεδροςτου Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Προοδευτική Συμμαχία από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023


Γεννήθηκε στο Μαρούσι τον Μάρτιο του 1988 και μεγάλωσε στην Εκάλη, ενώ έλκει την καταγωγή του από το χωριό Σκινέ Χανίων


Ο πατέρας του, Θεόδωρος Κασσελάκης, δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στον επιχρωματισμό πλοίων ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας CASCO ΑΒΕΕ


Επιπλέον, ο πατέρας του Κασσελάκη το 2005 ίδρυσε την εταιρεία C. PENN Coating USA Inc με έδρα την Μασαχουσέτη, η οποία διαλύθηκε με δικαστική απόφαση το 2012[7] παραμένει, ωστόσο, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας CASCO S.A. μέ έδρα τον Παναμά[8] και της εταιρείας Philadelphia Coatings LLC που ίδρυσε το 2007


Ο Στέφανος Κασσελάκης φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών. Σε ηλικία 14 ετών και αφότου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδης»[εκκρεμεί παραπομπή] της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Μαθηματική Βαλκανιάδα Νέων,[εκκρεμεί παραπομπή] κατάφερε να κερδίσει υποτροφία από το Λύκειο Φίλιπς Ακάντεμι στο Άντοβερ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και εγκαταστάθηκε μαζί με τη μητέρα του, η οποία εργάστηκε αρχικά ως οδοντίατρος και από το 2006 ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Πεννσυλβάνια.


Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου[εκκρεμεί παραπομπή] και έλαβε βασικό πτυχίο στα χρηματοοικονομικά από την Σχολή Ουάρτον του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, και στις διεθνείς επιστήμες από το Κολλέγιο Τεχνών και Επιστημών.


Την περίοδο που ήταν φοιτητής εργάστηκε για ένα σύντομο διάστημα ως εθελοντής στην εκστρατεία του τότε γερουσιαστήΤζο Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές του 2008] καθώς και δεξαμενή σκέψης πολιτικής ανάλυσης και εξωτερικής πολιτικής «Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών» στην Ουάσινγκτον. Το 2009 προσλήφθηκε στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.


Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη "Στήλη του Φοιτητή" και αργότερα με το "Χρώμα της Αγοράς". Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για θέσεις εργασίας στην αλλοδαπή, ή σε αιτήσεις για σπουδές στο εξωτερικό.


Μετά την αποχώρησή του από την Goldman Sachs, έλαβε δάνειο με προσωπική εγγύηση με την υποστήριξη του νονού του, εφοπλιστή Μάρκου Νομικού[12] και δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των ναυτιλιακών. 


Έγινε πλοιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας Swift Bulk, από την οποία παραιτήθηκε τον Μάρτιο 2023. Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος στις επιχειρήσεις του πατέρα του, C. PENN Coating USA Inc (ως ταμίας) και Philadelphia Coatings LLC (ως διευθύνων σύμβουλος)


Σε άρθρο του το Σεπτέμβριο του 2015 στον «Εθνικό Κήρυκα», εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα παραλληλίζοντάς τον με τον Ντόναλντ Τραμπ, θεωρώντας ότι δεν διαθέτει επαρκή εμπειρία και κατηγορώντας τον για την επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών.

Ο Κασσελάκης δήλωνε ότι είχε αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το 2012 και ότι τον σέβεται, ενώ είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας το 2015 με άρθρο του στον Εθνικό Κήρυκα.


Το 2023, ο Κασσελάκης δικαιολόγησε αυτή τη θέση, υποστηρίζοντας ότι στήριξε τον Μητσοτάκη επειδή είχε για αντίπαλό του τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και διότι θεωρούσε ότι είχε ορισμένες προοδευτικές ιδέες.


Ο Κασσελάκης έχει αναφέρει ότι γνωρίστηκε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το 2021 και αποδέχτηκε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος βουλευτής πιστεύοντας στη δημιουργία ενός αντίστοιχου του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα Ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, ως εκπρόσωπος των Ελλήνων του εξωτερικού, με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023 στην ένατη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Στις 29 Αυγούστου 2023 ανήγγειλε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, στις 17 Σεπτεμβρίου, ήρθε πρώτος, μεταξύ πέντε υποψηφίων, με ποσοστό 44,91% και περί τις 66 χιλιάδες ψήφους.


Στο δεύτερο γύρο ήταν συνυποψήφιος για την προεδρία με την Έφη Αχτσιόγλου, που συγκέντρωσε 36,18%

 Στις 24 Σεπτεμβρίου ο Στέφανος Κασελάκης κέρδισε και τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών και εξελέγη νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα μετά από 15 χρόνια στην ηγεσία του κόμματος.

Αυτοπροσδιορίζεται ως γκέι  και από το 2019 έχει σχέση με τον Αμερικανό νοσηλευτή Τάιλερ Μάκμπεθ, με τον οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωση


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........