Ο Γιιωγος Καρτσακης υποψηφιος περιφερειακος συμβουλος Ηρακλειου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Γιιωγος Καρτσακης υποψηφιος περιφερειακος συμβουλος Ηρακλειου

 Γεννήθηκα στη Βιάννο, με καταγωγή απο τον Σκινια Μονοφατσίου και το Τυμπακι Μεσσαράς και μεγάλωσα στο Ηράκλειο. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν είναι κάτι καινούριο. 


Από μικρός εμφορούμενος από το αίσθημα δικαίου στεκόμουν πάντα απέναντι σε κάθε τι άδικο υπερασπιζόμενος τους συνανθρώπους μου. Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξα να τεθώ στην υπηρεσία του πολίτη και ταυτόχρονα να διεκδικήσω ένα καλύτερο αύριο για τους συναδέρφους μου. Έτσι, το 2009 αποφοίτησα απο την σχολή της Αστυνομίας και από το 2015 έως 2023 διετέλεσα Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Λασιθίου. Το 2015 εκλέχθηκα αντιπρόσωπος για την ΑΔΕΔΥ στο Νομαρχιακό Τμήμα του Ν. Λασιθίου ενώ το 2016 εκλέχθηκα Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τ.Δ. Λασιθίου. Το ίδιο έτος με εξετάσεις εισήχθην στη Σχολή Αρχιφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας. Το 2017 εκλέχθηκα Αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών. Η ανάγκη μου να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου με οδήγησε να είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 στον δήμο Αγίου Νικολάου, οπότε και εξελέγην δημοτικός σύμβουλος. Το 2022 διετέλεσα, αμισθί, ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Ανδρουλάκη, σε θέματα πολιτικής Προστασίας και πολιτικής σχεδίασης εκτάκτων αναγκών. Την ίδια χρονιά, ως Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν.Λασιθίου διοργάνωσα στον Άγιο Νικόλαο ημερίδα με θέμα «η Ενδοοικογενειακή βία & οι ψυχικές επιπτώσεις στα παιδιά». Το φαινόμενο αυτό άλλωστε, η ενδοοικογενειακή βία, είναι ανάμεσα στα ζητήματα που με απασχολούν και από κάθε θέση που υπηρετώ προσπαθώ για την εξάλειψή του. 


Γενικότερα έχοντας μια ιδιαίτερη ευαισθησία γύρω από κοινωνικά ζητήματα έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα , το μεταναστευτικό ζήτημα και τη φύλαξη των συνόρων, τις εξαρτήσεις κ.ά. Η κοινωνική μου δράση έχει αναγνωριστεί τόσο από την υπηρεσία μου όσο και από φορείς διεθνούς βεληνεκούς, δίνοντας μου ώθηση για να συνεχίσω να προσπαθώ για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Η Ελληνική Αστυνομία μού έχει απονείμει μέχρι σήμερα 6 Επαίνους και μια Ευαρέσκεια για εξαίρετες πράξεις, καθώς και για τη συμμετοχή μου στη διαλεύκανση υποθέσεων κακουργηματικού χαρακτήρα. Το 2022 η UNESCO Π&Ν μαζί με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό "International Action Art" με τίμησαν για την εθελοντική μου δράση κατά τα χρόνια της Πανδημίας. Έχω διοργανώσει 12 αιμοδοσίες, ενώ διαχρονικά στήριζα το έργο εθελοντικών ομάδων (για παιδιά με νεοπλασία και παιδιά με σύνδρομο Down).


 Κατά το παρελθόν έχω συμμετάσχει στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκινιά Ν. Ηρακλείου δηλώνοντας παρόν στην προσπάθεια για μια καλύτερη καθημερινότητα των κατοίκων του τόπου καταγωγής μου. Παρόν δήλωσα και στην δυσκολότερη ίσως στιγμή του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Έχοντας πλήρη συνείδηση της καταστροφής που υπέστη ο τόπος, ζήτησα την απόσπασή μου στο ΑΤ Αρκαλοχωρίου προκειμένου να μπορώ – μετά το πέρας του ωραρίου μου – ως εθελοντής να προσφέρω την βοήθειά μου στους σεισμόπληκτους του δήμου. Παράλληλα, διοργάνωσα ένα αθλητικό δρώμενο – ποδοσφαιρικό αγώνα- με συμμετέχοντες από τα σώματα ασφαλείας κατά την διάρκεια του οποίου συγκεντρώθηκαν 16 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους. Παράλληλα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Λασιθίου σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης χρηματοδότησε την αγορά συνολικά 45 οικιακών συσκευών – απορροφητήρες- για τους οικίσκους τους Αρκαλοχωρίου.


 Επίσης κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Λασιθίου, δήλωσε παρόν και στη θεομηνία που έπληξε το 2022 την Σητεία με αποτέλεσμα η πόλη να υποστεί βιβλική καταστροφή. Ως Ένωση επιδοτήσαμε με το συνολικό ποσό των 5000€ την αγορά ιματισμού και παιδικών ρούχων οικογενειών που από την μια στιγμή στην άλλη είχαν χάσει το νοικοκυριό τους. Ως νέος εργαζόμενος και σκεπτόμενος πολίτης, βιώνω τις δυσκολίες και τα προβλήματα όπως όλοι μας. Ανήκω στη νέα γενιά των πολιτών που εργάζεται, μοχθεί και ονειρεύεται 


 Γνωρίζω καλά την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουμε όλοι και θέλω να προσφέρω στην διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για τον τόπο και τους πολίτες. Θέλω και μπορώ να γίνω η φωνή των Κρητικών στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Σας καλώ να στηρίξετε το όραμά μου για μια Κρήτη αξιοβίωτη, που θα κάνει το κρίσιμο άλμα στο μέλλον! Μαζί μπορούμε ... ακόμη περισσότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

......... .........
......... .........
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ