Στη Βουλή η κατάρρευση του Νοσοκομείου από τον Χάρη Μαμουλάκη με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας

 Στη Βουλή η κατάρρευση του Νοσοκομείου από τον Χάρη Μαμουλάκη με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας


Στη Βουλή, όπως δεσμεύτηκε, φέρνει τα προβλήματα που οδηγούν σε κατάρρευση το Βενιζέλειο Νοσοκομείο ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χάρης Μαμουλάκης, με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.


«Η αναστολή όλων των τακτικών χειρουργείων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με εξαίρεση μόνο τα έκτακτα και τα ογκολογικά, όπως αποκαλύπτεται από δημοσιεύματα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη και ο Υπουργός Υγείας οφείλει να απαντήσει τι σκοπεύει να κάνει για την ομαλή λειτουργία της χειρουργικής κλινικής στο Βενιζέλειο, καθώς και το ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την κάλυψη των τεράστιων λειτουργικών κενών στην στελέχωση του εν λόγω νοσοκομείου. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να δοθούν ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες λύσεις».


Στην Ερώτηση γίνεται αναφορά σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που αποκαλύπτουν ότι από τις 12/9/2023, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ανέστειλε όλα τα τακτικά χειρουργεία με εξαίρεση τα έκτακτα και τα ογκολογικά. 


Σύμφωνα με τον διευθυντή ΕΣΥ της χειρουργικής κλινικής, η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς το νοσοκομείο αντιμετωπίζει χρόνια έλλειψη ιατρών και αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα το δυναμικό των χειρούργων άλλων ειδικοτήτων να μένει αναξιοποίητο παρά τις τεράστιες ανάγκες που συχνά συσσωρεύονται στην εν λόγω μονάδα από ολόκληρη την Κρήτη. Εξάλλου, ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023 ο τοπικός τύπος είχε καταγράψει μείωση των χειρουργείων που λάμβαναν χώρα στο Βενιζέλειο κατά 70% με 80%.


Επισημαίνεται επίσης ότι η εξέλιξη αυτή αντανακλά την τάση διεύρυνσης της υποστελέχωσης του ιστορικού νοσοκομείου της πόλης του Ηρακλείου καθώς κρίσιμα τμήματα του, όπως η Αναισθησιολογική, η Αιματολογική Κλινική, η Μονάδα Νεογνών και άλλα χρειάζονται κατ’ επειγόντως προσωπικό.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........