Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος εκπροσώπησε την ΚΕΔΕ σε ημερίδα για την κλιματική αλλαγή

 Στη διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας με θέμα τη μεταφορά των πιλοτικών έργων του LIFE ADAPT IN GR για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή συμμετείχε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ.


Στο πλαίσιο της εισήγησής του ο Δήμαρχος Χερσονήσου επεσήμανε : «Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι ζούμε σε ένα κόσμο που αλλάζει. Με αλλαγές που επηρεάζουν πολλούς τομείς της κοινωνίας μας και η κλιματική αλλαγή είναι μία από αυτές τις αιτίες. Τα Περιφερειακά Σχέδια για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή ορίζουν τους βασικούς πυλώνες για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Πρέπει να προχωρήσουμε σε τολμηρές ανατροπές και δημιουργικές παρεμβάσεις, που θα μας επιτρέψουν να είμαστε ακόμα πιο χρήσιμοι στους πολίτες μας».


Παράλληλα αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υιοθέτηση και εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης προσθέτοντας χαρακτηριστικά : «Οφείλουμε όλοι, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς το περιβάλλον και προς τις επόμενες γενιές, να αναπτύξουμε ουσιαστικές και ρεαλιστικές δράσεις. 


Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι πρέπει να αναλάβουν ένα σχέδιο δράσης με βάση τα περιφερειακά αυτά σχέδια που θα πρέπει να εξειδικεύονται περαιτέρω σε τοπικό επίπεδο και να καταλήγουν σε ιεραρχημένα έργα και δράσεις που θα ενισχύουν, θα συμπληρώνουν και θα θωρακίζουν τις τοπικές υποδομές από κάθε κατηγορία κινδύνου. 


Η ΚΕΔΕ προσπαθεί πάντα να στηρίζει ενέργειες προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, μέσα από το δίκτυο όλων των δήμων της χώρας, για την σωστή διάγνωση του προβλήματος και τον σωστό σχεδιασμό και οργάνωση της αντιμετώπισης σε τοπικό επίπεδο. 


Ο Δήμος Χερσονήσου έχει ιεραρχήσει τα θέματα περιβάλλοντος ως άμεση προτεραιότητα και έχει υιοθετήσει πρωτοπόρες και συγκεκριμένες δράσεις, στους τομείς του πρασίνου, της διαχείρισης των αποβλήτων, της εξοικονόμησης ενέργειας και των βιοκλιματικών έργων και παρεμβάσεων».

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........