Τοποθέτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο Μοχό και επίδειξη χρήσης του

 Στο Περιφερειακό Ιατρείο Μοχού τοποθετήθηκε σήμερα το πρωί αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής - ο δεύτερος για αυτήν την εβδομάδα- με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών (9 Σεπτεμβρίου).


Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, δήλωσε σχετικά: «Η δημοτική μας αρχή, έμπρακτα και με συνέπεια, αποδεικνύει καθημερινά ότι στις προτεραιότητές μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.


Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής βρίσκεται από σήμερα στο Περιφερειακό Ιατρείο Μοχού και, εφόσον υπάρχει ανάγκη, είναι διαθέσιμος για χρήση όλο το εικοσιτετράωρο.


Παράλληλα, στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, μια προσπάθεια που πρέπει να έχει διάρκεια, ώστε όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι κυριολεκτικά, μπορούν να σώζουν ζωές. Μέλημά μας είναι να εμπλουτίσουμε το δίκτυο των απινιδωτών και να φτάσουμε σε κάθε χωριό του Δήμου Χερσονήσου. 


Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΚΕΔΧ, το Γιάννη Μηλάκη, καθώς όλη αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2021, απαιτεί ειδικό προγραμματισμό και σχεδιασμό.»

Στη δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαιρινά Ραντεβού στον Δήμο Χερσονήσου 2023» από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.), σε συνδιοργάνωση με το Περιφερειακό Ιατρείο Μοχού και με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Ηρακλείου, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου και με τη συμμετοχή Συλλόγων και Φορέων της Δημοτικής Ενότητας Μαλίων, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων, Εμμανουήλ Ανυφαντάκης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση - επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από

το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου.


Να σημειωθεί ότι αύριο, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, με ώρα προσέλευσης 9:30 το πρωί, θα τοποθετηθεί ο τρίτος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Χ. στις Γούρνες (πρώην αμερικανική βάση). Συνολικά, στη φετινή δράση θα τοποθετηθούν τέσσερις (4) αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές σε κεντρικά σημεία του Δήμου Χερσονήσου, με εύκολη πρόσβαση, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών καρδιακής ανακοπής.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........