Ο γερμανικός Τύπος αποθεώνει τον ελληνικό τουρισμό - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Ο γερμανικός Τύπος αποθεώνει τον ελληνικό τουρισμό

 Με εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρεται ο γερμανικός τύπος στον ελληνικό τουρισμό, τονίζοντας πως «αποδεικνύεται ανθεκτικός σε όλες τις συνθήκες και ανθεί όσο ποτέ άλλοτε».


Το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), το οποίο φιλοξενεί και συνέντευξη της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, σχολιάζοντας τις επιδόσεις της ελλάδας στον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι, αναφέρει πως «παρά τις δασικές πυρκαγιές και τους καύσωνες, τις αυξήσεις των τιμών και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο ελληνικός τουρισμός αποδεικνύεται ανθεκτικός σε όλες τις συνθήκες και ανθεί όσο ποτέ άλλοτε».


Η Όλγα Κεφαλογιάννη, τόνισε στην γερμανική εφημερίδα πως «φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τους αριθμούς του προηγούμενου έτους», ενώ δεν αποκλείεται να σπάσει το ρεκόρ που σημείωσε ο ελληνικός τουρισμός το 2019».«Παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις συχνότερες ακραία υψηλές θερμοκρασίες, ο ελληνικός τουρισμός ανθεί, με τις αφίξεις να αυξάνονται διαρκώς» υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.


Από τους 10 εκατομμύρια επισκέπτες που υποδέχθηκε η Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, «1,5 εκατομμύριο ήταν Γερμανοί παραθεριστές, περισσότεροι δηλαδή από όσους ήρθαν από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τις Η.Π.Α. Σε πρόσφατη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας παρατηρείται αύξηση 14% στα έσοδα συγκριτικά με το 2019 και 24% συγκριτικά με πέρυσι και προβλέπεται πως το ρεκόρ εσόδων του 2019 θα σπάσει» τονίζεται στο δημοσίευμα της FAZ.


Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι «σε πρόσφατη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας παρατηρείται αύξηση 14% στα έσοδα συγκριτικά με το 2019 και 24% συγκριτικά με πέρυσι και προβλέπεται πως το ρεκόρ εσόδων του 2019 θα σπάσει».


Όπως εξηγεί η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, «οι αυξήσεις οφείλονται και στον πληθωρισμό, ο οποίος αντισταθμίζει το γεγονός ότι ορισμένοι παραθεριστές δεν παραμένουν στη χώρα για πολλές ημέρες. Ωστόσο η εισροή τουριστών παραμένει ισχυρή, με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας να ξεπερνούν το ρεκόρ του 2019 κατά 8% τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους».


Κεφαλογιάννη για Ρόδο: Το 90% των ξενοδοχείων συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά

Όπως επιβεβαιώνει στην συνέντευξή της η κα Κεφαλογιάννη, οι τουρίστες επιστρέφουν ακόμη και στη Ρόδο


«Μόνο το 10-15% του νησιού έχει πληγεί από τις δασικές πυρκαγιές. Το 90% των ξενοδοχείων συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά και είναι πιθανό οι αριθμοί του 2022 να ξεπεραστούν και στη Ρόδο» ανέφερε η υπουργός Τουρισμού.Τέλος, η FAZ γράφει πως «το 2023 φέρνει ένα παράλογο διπλό ρεκόρ για την Ελλάδα, τόσο στις πυρκαγιές, όσο και στις αφίξεις τουριστών. Η κυβερνητική στρατηγική περιλαμβάνει τώρα την προσέλκυση παραθεριστών εκτός της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής, αποσκοπώντας στη "βιωσιμότητα"».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

......... .........
......... .........
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ