Ο τρόπος ζωής των "Κρητών" σε διεθνές συνέδριο της Grecotel στο Ρέθυμνο από τις 13 έως 18 Νοεμβρίου

 Στο επίκεντρο της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας θα βρεθεί το Ρέθυμνο από τις 13 έως 18 Νοεμβρίου, όπου ο ξενοδοχειακός όμιλος της Grecotel διοργανώνει το 2ο Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με επίκεντρο τον Κρητικό Τρόπο Ζωής.  


Το εφετινό διεθνές συνέδριο θα περιλαμβάνει σημαντικές ενότητες με έμφαση στην μακροζωία και την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων.  


Είχε προηγηθεί πέρυσι η διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου, με το οποίο η Grecotel εγκαινίασε τις δράσεις του Κέντρου Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή κορυφαίων καθηγητών.Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει εφέτος και στις περιοχές της λεγόμενης “ Μπλέ Ζώνης” ανά τον κόσμο, γνωστές για την μακροζωία των κατοίκων της. 


Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Καλαΐτζιδάκης, Διευθυντής Λειτουργικού της Grecotel Hotels & Resorts, αναφερόμενος στις λεγόμενες "Μπλέ Περιοχές" , είναι οι περιοχές, όπου οι άνθρωποι ζουν πολύ παραπάνω από τον μέσο όρο που ζει ο άνθρωπος και ουσιαστικά πλησιάζουν ή έχουν ξεπεράσει την ηλικία των 100 ετών. Επίσης, χαρακτηρίζονται από ένα πολύ καλό επίπεδο ζωής. 


Αυτές οι περιοχές είναι η Οκινάουα στην Ιαπωνία, η Σαρδηνία στην Ιταλία, η Χερσόνησος Νικόγια στην Κόστα Ρίκα, είναι μια μικρή πόλη 24.000 κατοίκων η Loma Linda στην Καλιφόρνια της Αμερικής -που δεν είχε να κάνει προφανώς με τον Δυτικό Αμερικανικό τρόπο ζωής, αλλά με μια φιλοσοφία των ανθρώπων αυτών- και η Ελλάδα εκπροσωπείται με την Ικαρία. 


Όπως εξηγεί ο κ. Καλαΐτζιδάκης οι περιοχές αυτές βρέθηκαν στο ”μικροσκόπιο” της επιστημονικής έρευνας και έγινε καταγραφή των χαρακτηριστικών τους με στόχο να εντοπίσουν τις “ κοινές συνθήκες”.


Yπενθυμίζεται ότι το ελληνικό κέντρο αριστείας για υγεία και ευεξία είναι μια πρωτοβουλία του Έλληνα καθηγητή της Ιατρικής σχολής του φημισμένου Πανεπιστημίου του Harvard Στέφανου Κάλη, με την αρρωγή της Grecotel.


ΚΧΑ AΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........