Στο κορυφαίο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Γέιλ (Yale) για την κλιματική κρίση ο Γιάννης Αναστασάκης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

......... .........
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Στο κορυφαίο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Γέιλ (Yale) για την κλιματική κρίση ο Γιάννης Αναστασάκης

 Στο Yale για την κλιματική κρίση ο Γιάννης Αναστασάκης

Στο κορυφαίο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Γέιλ (Yale) βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Γιάννης Αναστασάκης, καλεσμένος της καθηγήτριας Karen C. Seto, διευθύντριας της Σχολής Περιβαλλοντικών Σπουδών του φημισμένου πανεπιστημίου.

Η αμερικανίδα καθηγήτρια είχε συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο στο Ηράκλειο τον περασμένο Μάιο και είχε εντυπωσιαστεί από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν σε επίπεδο Δήμου Ηρακλείου και είχαν ως αποτέλεσμα την σημαντική ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.Ο Γιάννης Αναστασάκης συμμετείχε ως ομιλητής, μαζί με άλλους αιρετούς της αυτοδιοίκησης και ειδικούς επιστήμονες από πολλές χώρες, στην ημερίδα “Μεταμορφωτική Ηγεσία - Λήπτες αποφάσεων στο κατώφλι της αλλαγής”. 


Κατά τη διάρκεια των εργασιών για την ημερίδα και συνολικά της παραμονής του στο Γέιλ ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να ανταλλάξει απόψεις τόσο με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης που καινοτομούν σε διάφορες χώρες, όσο και με ειδικούς αξιωματούχους των ομοσπονδιακών και πολιτειακών περιβαλλοντικών φορέων στις ΗΠΑ.


Παράλληλα, το Ηράκλειο εκπροσωπήθηκε σε διεθνές επίπεδο και προβλήθηκε ως μια από τις πόλεις που πρωτοπορούν διεθνώς στην αντίληψη των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και την αποτελεσματική δράση απέναντί τους με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ