Η Ομάδα Γυναικών Αρχανών μέλος της ΟΓΕ απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης την ερχόμενη Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Η Ομάδα Γυναικών Αρχανών μέλος της ΟΓΕ απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης την ερχόμενη Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας

 Η Ομάδα Γυναικών Αρχανών μέλος της ΟΓΕ απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης σε όλους και όλες την ερχόμενη Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση του Βενιζελείου νοσοκομείου και όλων των νοσοκομείων του νησιού και της χώρας, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων και να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα τους.


Να στηρίξουμε τον αγώνα της Ένωσης Γιατρών και όλου του Υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού του Βενιζελείου και όχι μόνο.


Παντού σε όλη τη χώρα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, καθώς και τα Περιφερειακά Ιατρεία υπολειτουργούν, είναι υποστελεχωμένα και δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις ανάγκες μας. Η Υγεία είναι γι’ αυτούς σε τελευταία μοίρα.Στο πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αρχανών υπάρχει ένα γιατρός που εξυπηρετεί τις ανάγκες 7.000 ανθρώπων! Παρά το ότι, συγκεντρώσαμε υπογραφές και κατατέθηκε από το ΚΚΕ Ερώτηση στη Βουλή, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, ούτε έχουμε λάβει απάντηση από την κυβέρνηση στο δίκαιο αίτημά μας για τη στελέχωση του.


Το Βενιζέλειο κάλυπτε τις ανάγκες χρόνια τώρα όλης της Κρήτης και σήμερα καταρρέει με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, διότι γνώριζαν την κατάσταση αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να σωθεί και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.


Το ένα μετά το άλλο τα τμήματα κλείνουν, όπως το μοναδικό στην Κρήτη και τα νησιά διαθέσιμο τμήμα πήξης. Το Βενιζέλειο αφέθηκε στη μοίρα του, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση, όπου οι υγειονομικοί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον, λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς και της εκμετάλλευσής τους από το κράτος.


Η πολιτική τους είναι να τα αφήσουν όλα στην τύχη τους να καταρρεύσουν γιατί βήμα-βήμα εφαρμόζουν την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση όλων των Δημόσιων δομών Υγείας με τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ.

Ως εδώ!


Δεν θα επιτρέψουμε να μας διαλύσουν και να πεθαίνουμε στο δρόμο, χωρίς την περίθαλψη που μας αξίζει, δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν τον πόνο μας εμπόρευμα.

• Ζητούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με μισθούς αντάξιους του λειτουργήματός τους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, τα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία.


• Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα χειρουργεία, τα ιατρεία και οι κλινικές του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

• Άμεση χρηματοδότηση όλων των δομών υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Δεν θα επιτρέψουμε την παράδοση των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και όλων των δημοσίων δομών σε εμπόρους-ιδιώτες.

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην Υγεία και θα παλέψουμε να μην κλείσει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Όλες & όλοι την Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ