Εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.


Με αφορμή τον μήνα Πρόληψης και την 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την εκδήλωση που οργανώνει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Χανίων), και αφορά την πρόληψη.


Η εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό και θα γίνει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 13.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.


Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το βιβλίο/ φωτογραφικό λεύκωμα  με τίτλο «Ιστορίες Μαστού», της κας Μαγδαληνής Βογιατζή, Οδοντιάτρου-Δ/ντριας ΕΣΥ, Εικαστικού, τα έσοδα του οποίου διατίθενται κατά αποκλειστικότητα για τους σκοπούς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Την διοργάνωση πλαισιώνει έκθεση φωτογραφικών έργων σχετικών με τον Καρκίνο του Μαστού, της Μαγδαληνής Βογιατζή και ομιλίες από τις κυρίες:

          Μαρία Τόλια, Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης / Διευθύντριας Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΠΑ.Γ.Ν.Η..

          Αναστασία Φασουλάκη, Επιμελήτρια Α’ Ε.Σ.Υ. Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο ΠΑ.Γ.Ν.Η.

          Γυναικών που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού, μετέτρεψαν τις δυσκολίες της ασθένειας σε ιστορίες δύναμης και ελπίδας και τις μοιράζονται μαζί μας, όπως οι ίδιες

          Γεωργία Φραγκιαδάκη, Εκπαιδευτικού Νοσηλευτικής, Καλλιτέχνη.

Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η δημοσιογράφος Αντιγόνη Ανδρεάκη.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διάχυση της πληροφόρησης, μέσω των προσωπικών εμπειριών γυναικών που βίωσαν τον Καρκίνο Μαστού και η ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού για την ανάγκη άμεσης, έγκαιρης και ορθής προφύλαξης/πρόληψης, αλλά και τις νέες τεχνολογικά εξελιγμένες δυνατότητες αντιμετώπισης και θεραπείας της νόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ