Η τοπική κοινωνία πρέπει να μάθει την αλήθεια για το ακίνητο της πρώην βάσης Γουρνών - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Η τοπική κοινωνία πρέπει να μάθει την αλήθεια για το ακίνητο της πρώην βάσης Γουρνών

 Επανέρχεται για μια ακόμη φορά στο ζήτημα της αποτίμησης του ακινήτου της πρώην βάσης Γουρνών ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και με νέα Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων τον Υπουργό  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ζητάει να δημοσιοποιηθεί η σχετική έκθεση αποτίμησης.

«Όσο η Κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να δημοσιοποιήσει τα δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία η έκταση της πρώην βάσης Γουρνών, ένα από τα πλέον προνομιακά ακίνητα της χώρας, αποτιμήθηκε με κόστος όσο περίπου 3,5 χιλιόμετρα του ΒΟΑΚ, τόσο και θα επιμένουμε να γίνει γνωστή η αλήθεια» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει για το αν προβλέπεται η δημοσιοποίηση του συνόλου ή μέρους της αποτίμησης του ακινήτου, μετά το οικονομικό κλείσιμο και την ολοκλήρωση της συναλλαγής όπως συνάγεται από σχετικό απαντητικό έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και να μας πει ποιες είναι οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας στη βάση των οποίων το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να τηρεί εμπιστευτικά τα συναφή δεδομένα. Τον καλούμε επίσης να καταθέσει στη Βουλή αντίγραφο της έκθεσης αποτίμησης της αξίας του ακινήτου της πρώην βάσης του ανεξάρτητου εκτιμητή που επιλέχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.».
Με την Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεση Εγγράφων, γίνεται επίσης αναφορά στο ιστορικό των Κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που έχουν προηγηθεί, από τις 17/2/21 όταν και το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε το διαγωνισμό μέχρι και σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ